Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Τα βρέφη στα σκουπίδια μια παλιά συνήθεια




Χθες, 'Ημέρα Της Μητέρας' το επανέλαβα διότι ανοήτως πέφτετε από τα σύννεφα: Δεν περνούν δυό μήνες στον τόπο μας δίχως να βρεθεί νεκρό βρέφος στα σκουπίδια, πεταμένο από τη μάνα του.

Δεν είναι σπάνια, δεν είναι μοναδική περίπτωση η φοιτήτρια που, πριν δυο εβδομάδες, πέταξε το νεογέννητό της στον Ακάλυπτο της πολυκατοικίας. Σήμερα, νέο περιστατικό κρυφής γέννας στο διαμέρισμα με πνίξιμο βρέφους στη μπανιέρα. Συνελήφθησαν η μάνα και η γιαγιά που το πέταξαν στα σκουπίδια με την γιαγιά μάλιστα να δηλώνει ότι  εκείνη δε φταίει «μόνο το πέταξε», η κόρη της το έπνιξε.

Γιατί συμβαίνουν αυτά σε μια χώρα με νόμιμες αμβλώσεις και προσιτή αντισύλληψη; Γιατί συμβαίνουν αυτά σε ένα τόπο που, μαθαίνω από καθηγητές, δε γίνεται να πάει παιδί σχολείο δίχως να μάθει για τα προφυλακτικά;

Τους ενόχους τους ξέρουμε.
Είναι η νοοτροπία ότι ο άνδρας δεν ευθύνεται για το πού εκχύνει το σπέρμα του, είναι οι εκκλησιαστικοί και παραεκκλησιαστικοί με την εξιδανίκευση της μητρότητας και τα μελό «μη με σκοτώνεις μαμά» για την άμβλωση που πνίγουν στην ενοχή τη γυναίκα που νιώθει αφύσικη όταν δεν τη γεμίζει χαρά ο καρπός της κοιλίας της και φτάνει μετά από μήνες αυτομαστιγώματος να τον μισεί όσο και τη ζωή της.

Το φαινόμενο δεν είναι νέο αλλά πολύ παλιό, ας πάψουμε λοιπόν να πέφτουμε από τα συννεφάκια μας κι ας μιλήσουμε ανοιχτά.

Φέρνω αποδείξεις της συχνότητας του φαινομένου
και εικόνες ανατριχιαστικές με βρέφη σε σκαλιά, παιδιά προς πώληση,
+ δωράκι τη Μπαλάντα του Μπρεχτ 'Για την παιδοκτόνο Μαρία Φαράρ'  https://youtu.be/yXDsCVnqr5c 
Φέρνω και τη σημερινή είδηση. Θα παρατηρήσετε ότι άφησα πάνω στη φωτογραφία το 'monster23-600x399'. Είναι το όνομα, για εσωτερική χρήση των 'δημοσιογράφων', ήτοι δηλαδή: Τέρας- φωτ αρ 23- σε ανάλυση 600x399 πίξελς.  Ναι 'Τέρας'. Παρότι απέδειξα νομίζω ότι η βρεφοκτονία είναι τόσο συνηθισμένη στον τόπο μας που  ή ζούμε σε κοινωνία τεράτων  ή οι μάνες αυτές δεν είναι τέρατα αλλά κορίτσια του καιρού τους προϊόντα του τόπου τους. Κι αυτό κι αν είναι ανατριχιαστικό.




__________________________________________
εικόνες
Βρεφοκομείο Αθηνών
4 ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ, 1948, ΗΠΑ. Γειτονιές Ιρλανδών που λόγω θρησκοληψίας ήταν κατά της αντισύλληψης.
Στην Ελλάδα. Βρεφοδόχος για να μην τα αφήνουν στα σκαλιά.
σύνδεσμοι

Την Μπαλάντα του Μπρεχτ '
Για την παιδοκτόνο Μαρία Φαράρ'
 διαβάζει ο Πάνος Νικολαΐδης. https://youtu.be/yXDsCVnqr5c 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.