Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

"Μακεδονία Ξακουστή" στο στράτευμα;



Σήμερα που γίνεται το μεγάλο συλλαλητήριο «για τη Μακεδονία» είδα στολές και φλάμπουρα και συνθήματα.


Θεωρώ πολύ επικίνδυνη τη μισαλλοδοξία και τρομακτικό παιχνίδι τον εθνικισμό. Δεν πρέπει να ανεχθούμε αναβίωση εμφυλιακών συνθημάτων και ασμάτων, ιδίως στο στράτευμα, τους νέους που στολές και πανηγύρια μοιάζει να θέλουν να τους παρασύρουν σε μονοπάτια που οδηγούν σε νεκρά ολέθρια «ιδανικά» και πολεμόχαρους ενθουσιασμούς.
Φέρνω από το Σπάρτακο, Επιτροπή Αλληλεγγύης_ Δίκτυο Ελέυθερων Φαντάρων.

Το διπρόσωπο κυβερνητικό παιχνίδι εθνικισμού και μισαλλοδοξίας αποκαλύπτεται στον ελληνικό στρατό, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι φιλονατοϊκοί που προωθούν την επίλυση του Μακεδονικού Ζητήματος με τους ακροδεξιούς Μακεδονομάχους είναι διαφορετικές όψεις της ίδιας αστικής αντεργατικής πολιτικής.
Την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσιάζεται να επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, στον Ελληνικό Στρατό καθημερινά και συστηματικά καλλιεργείται κλίμα ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΥ με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.

Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας των Πάνου Καμμένου και Δημήτρη Βίτσα, του ΑΓΕΣ Στεφανή και του Διοικητή του Δ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, διεξάγεται μια πρωτόγνωρη επιχείρηση διαπαιδαγώγησης και εθνικιστικής υστερίας.

Καθημερινά και επαναλαμβανόμενα, οι φαντάροι που υπηρετούν στα διάφορα τάγματα διατάζονται να τραγουδήσουν "το Μακεδονία Ξακουστή".
Αφίσες με το εθνικιστικό τραγούδι, που έρχεται από τις πιο μαύρες εποχές του Μετεμφυλιακού κράτους και της ακροδεξιάς εθνικοφροσύνης,   έχουν αναρτηθεί παντού.
Μάλιστα, οι φαντάροι απειλούνται με τιμωρία αν δεν γνωρίζουν τα λόγια του μισαλλόδοξου άσματος.
Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία όχι μόνο επιχειρούν να κουκουλώσουν τις δραματικές κοινωνικές συνέπειες των Μμημονίων, την άθλια κατάσταση των μονάδων και την ακραία εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των στρατευμένων.
Αλλά επιχειρούν να πωρώσουν τους φαντάρους, να φανατίσουν τον κόσμο της εργασίας ώστε να πραγματώσουν τον ρόλο του Αναλώσιμου που μας παραχωρούν στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και του αναβαθμισμένου ιμπεριαλιστικού ρόλου που διεκδικούν οι Έλληνες αστοί από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και Αφρική.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να συγκρουστούν με τον Εθνικισμό και την καθεστωτική προπαγάνδα που πλασάρει η κυβέρνηση, ο Στρατός και οι φασίστες.
Είναι ο ορισμός "της εθνική ενότητας" που προωθεί τη δική μας καταπίεση και εκμετάλλευση, τη δική μας σφαγή στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να αμφισβητήσουν και συγκρουστούν όπου και όπως μπορούν με όλο αυτό το κλίμα και την προπαγάνδα. 
Να καταγγείλουν τα εθνικιστικά-φασιστικά τραγούδια, να προβάλλουν την ανάγκη κοινών αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας εναντίον του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της ΕΕ, των κρατικών εθνικισμών και Μεγαλοϊδεατισμών.  
Να βγούμε μαζικά Παραπονούμενοι, να συζητήσουμε με τους συναδέλφους, να αμφισβητήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο τα στελέχη που ανοίγουν σχετική συζήτηση και κάνουν προπαγάνδα, να γράψουμε επιστολές καταγγελίας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 



Τρέχα για "το Βουκεφάλα και το Όνομα", αλλά μην αντιδράς στην Απαγόρευση της Απεργίας, την αρπαγή του σπιτιού, της σύνταξης και του μισθού σου!
Θα μας επιτρέψετε να εκτιμήσουμε ότι η ενδοαστική αυτή σύγκρουση είναι σικέ ως προς τον κόσμο της εργασίας, τον όποιο προσδοκούν να ενσωματώσουν σε διάφορες προτάσεις ¨εθνικής ενότητας", να τον υποτάξουν με εναλλακτικούς δρόμους στην αστική πολιτική, εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα τις κοινωνικές εντάσεις που πυροδοτεί η όξυνση του κοινωνικού ζητήματος. 



Εξυπηρετεί δευτερεύουσας σημασίας επιδιώξεις της κάθε συνιστώσας του αστικού κόσμου -από την εκ νέου νομιμοποίηση και ενίσχυση των ΝΑΖΙ, τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και την επιχείριση εκλογικής διάσωσης των ΑΝΕΛ, μέχρι την αναστήλωση του γοήτρου της Εκκλησίας. Στην πραγματικότητα, το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων και ιδεολογικών μηχανισμών "τα δίνουν όλα", συμφωνούν απόλυτα στην επιτυχή εφαρμογή του αντεργατικού σχεδίου καπιταλιστικής  αναδιάρθρωσης, στην χάραξη του Μονόδρομου της νέας καπιταλιστικής κερδοφορίας όπως την σηματοδοτεί η κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα Μνημόνια.
Για αυτό, ενώ όλοι τους "περιφρουρούν" και στηρίζουν το πολυνομοσχέδιο, μπορούν να συγκρούονται για το "όνομα της ΠΓΔΜ" αποπροσανατολίζοντας, καναλιζάροντας εθνικιστικά τις λαϊκές αντιδράσεις!....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.