Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Το 11χρονο παιδί και τα άκυρα «ΑΛΛΑ» των ρατσιστών



Επίθεση στο σπίτι του μαθητή που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στη Δάφνη.
Το σχολείο του, υπενθυμίζω, δεν του επέτρεψε να σηκώσει σημαία ενώ ο Σύλλογος Γονέων με δήλωση στηρίζει την αφαίρεση «αλλά είναι ενάντια στις διακρίσεις».
Αυτό το μαγικό «αλλά» του υποκριτή πάλι.
Οπότε πάμε από την αρχή:
Το «αλλά» δεν δικαιολογεί ΑΛΛΑ ακυρώνει τα προηγούμενα.
Η δήλωση «δεν είμαι ρατσιστής ΑΛΛΑ..» έχει την εγκυρότητα της δήλωσης «δεν είμαι δολοφόνος ΑΛΛΑ μόλις σκότωσα».


Πιο πολλά δεν έχω να πω (κι ούτε θα λεπτολογήσω για την αδικία μια κλήρωση να ρίξει στο μάτι του κυκλώνα) διότι είμαι πολύ θυμωμένη με όσους ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές και πολύ ντροπιασμένη που ζω σ' αυτή την κοινωνία.
 Μόνο ελπίζω οι αρχές να δείξουν την ίδια προθυμία εξιχνίασης που δείχνουν όταν συλλαμβάνουν παιδιά στα Εξάρχεια.
______
Ακολουθεί η είδηση.
Σκόπιμα δεν αναρτώ τη φωτογραφία του παιδιού το οποίο ναι, φωτογραφήθηκε με τη σημαία αλλά κανείς από εκείνους που κρύβουν τα πρόσωπα των παιδιών των τηλεστάρ δε σκέφτηκε να το προστατέψει.




'Αγνωστοι πετροβόλησαν  σήμερα στο πρωί στο σπίτι του 11χρονου παιδιού που κληρώθηκε σημαιοφόρος. Το σχολείο του στη Δάφνη

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αμίρ ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων μετά τη γνωστοποιήση του περιστασικού. Το υπουργείο Παιδείας την περασμένη Τρίτη διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί  και δεν έγινε σεβαστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης για το σημαιοφόρο στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Λίγες ώρες αργότερα ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού σχολείου της Δάφνης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρείχε πλήρη στήριξη στην απόφαση του διευθυντή αλλά και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου για να αφαιρεθεί από τον 11χρονο αγόρι η σημαία. «Είναι απαράδεκτο και συκοφαντικό να σπιλώνονται εκπαιδευτικοί για αντιλήψεις και στάσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παιδαγωγική διαδικασία» ανάφερονταν στην ανακοίνωση.
_______
ΕΙΚΟΝΕΣ από το σπίτι του παιδιού
όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι δράστες πέταξαν κι ένα χαρτόνι, στο οποίο έγραφαν "Φύγε από δω στο χωριό σου φύγε".






_______________________
ΠΡΟΣΘΕΤΩ
Αφότου ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μαξίμου το παιδί με τη μητέρα κυκλοφορούν πολλές θεωρίες πως ήταν στημένο. Το παιδί είναι στην 5η Δημοτικού που δε βγάζει σημαιοφόρο· το παιδί αρνήθηκε να σηκώσει τη σημαία διότι συνοδεύεται από λειτουργεία κι αυτό δεν κάνει Θρησκευτικά κ.α.
Αν ήταν στημένο δε θα φρόντιζαν τις λεπτομέρειες;
Αν ήταν στημένο θα το παρουσίαζε η Τατιάνα Στεφανίδου που μόνο τσιπρική δεν είναι;

Σας δίνω σύνδεσμο με σχόλια για να κρίνετε: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212491363613612&set=a.1055021170271.2010416.1068079273&type=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.