Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ιστορικό: Το πρώτο θύμα του Ναρκονόμου






Τόσο άγνωστη στην Καλιφόρνια ήταν η Κάνναβη πριν τη Ναρκοαπαγόρευση που όταν στα νυκτερινά κέντρα κυκλοφόρησε ότι έπιασαν τον Λούις 'Άρμστρονγκ με μαριχούανα, αρκετοί θαμώνες ρωτούσαν ποια επιτέλους είναι αυτή η Μαρί-Χουάνα.

Χθες, 4 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στην Αθήνα, συμμετείχα στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που οργάνωσε ο Διογένης για την ατζέντα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που υιοθετήθηκε στην 70ή συνέλευση του ΟΗΕ Βλάβης.
Άλλα είχα ετοιμάσει να πω μα άλλαξα πορεία όταν φάνηκε ότι κοινωνικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι Δήμων, νομικοί, δε γνώριζαν ότι είναι νεότατη η ιδέα  των ΗΠΑ  να βαπτισθούν 'Ναρκωτικά' ουσίες  που δε ναρκώνουν και ύστερα να διώκονται ως 'εσωτερικός εχθρός'  όσοι τις χρησιμοποιούν.
Με την ευκαιρία της πρωινής μικρής ιστορικής αναδρομής φέρνω να θυμηθούμε το πρώτο θύμα του  σκληρού αυτού πολέμου.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Σάμιουελ Κάλντγουελ και έμεινε στην Ιστορία επειδή πρώτος αυτός καταδικάστηκε για Μαριχουάνα (Κάνναβη).
8 Οκτωβρίου 1937 συνελήφθη λόγω του πρωτοφανούς τότε Ναρκονόμου (Marihuana Tax Act) και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια καταναγκαστικά έργα επειδή διέπραξε το φρικτό έγκλημα να πουλήσει 2 joints- 2 (δυο- ναι ΔΥΟ) στριμένα τσιγάρα φούντας/μπάφου/χόρτου ή όπως το λέτε.

Αιώνας πέρασε  από τον πρώτο ναρκονόμο του 1914 (Harrison Narcotic Act) με τον οποίο οι ΗΠΑ απαγόρευσαν   τη διακίνηση οπιούχων ουσιών στο εσωτερικό. Μέχρι το 1961 που ο Νίξον κήρυξε τον Πόλεμο Κατά Των Ναρκωτικών  στα οπιούχα είχαν προστεθεί διάφορα άλλα, όπως η Κάνναβη, και είχε αναλάβει το ζήτημα η Αστυνομία.
Επιζώντες είμαστε εμείς. Survivors ενός σκληρού πολέμου
Δεν το λέω για εντυπωσιασμό, είναι μια πικρή αλήθεια  και ίσως το δείτε και σε μπλουζάκια πολλών οργανώσεων χρηστών: 'Drug war survivor'.

Τώρα πάλι μελετάω ξαπλωμένη για να ξεκουραστώ διότι απόψε και αύριο έχουμε το Αντιαπαγορευτικό όπου  με τους Ομοτίμους μου του Δικτύου Χρηστών θα διασκεδάσουμε περιμένοντάς σας να γνωριστούμε και να σας λύσουμε απορίες.

______________________
Η  Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι σχετικοί με αυτήν 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ - SDGs) και 169 υποστόχοι υιοθετήθηκαν στο πλαίσιο της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στις 25 Σεπτεμβρίου 2015.






_____________________________________________


Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ- Γιορτή Κάνναβης 2017, στις 5-6 Μαΐου στο Άλσος Στρατού (από Κατεχάκη, προς Badminton). 



iliosporoi
Το Αντιαπαγορευτικό (Γιορτή Κάνναβης) επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στον φεστιβαλικό του χαρακτήρα και προσφέρει ένα πλούσιο διήμερο με μουσικές, ενημέρωση και διεκδίκηση. 
Ελευθερία, υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια. Θέλουμε δίκαιες, αποτελεσματικές και ανθρώπινες πολιτικές για τις εξαρτήσεις. Θέλουμε τη νομιμότητα της Κάνναβης για χρήση από τον ενήλικο πληθυσμό της χώρας. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε τη νεολαία από την μαφία, την κερδοσκοπία και την κακή ποιότητα. Διάδωσε το μήνυμα και σε περιμένουμε να γιορτάσουμε τα δικαιώματά μας σε ένα διήμερο φεστιβάλ που θα σου μείνει αξέχαστο#athenscannabisprotestival#antiapagoreytikofestival #giortikannavis
https://legaliseprotestival.blogspot.gr/…/5-65-athens-canna…

2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.