Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Στη Μύκονο τροφή ψυχής (και του Μαρτίου προσκλήσεις)



Το πολύ ψηλό επίπεδο ζωής μας στη Μύκονο δεν οφείλεται μόνο στην οποία οικονομική άνεση αλλά στο μεράκι, την εργατικότητα και την φιλομάθεια που χαρακτηρίζουν τους Μυκονιάτες (και ήδη  τα είχε ξεχωρίσει ο Ευαγγελίδης πριν έναν αιώνα στο σημαντικό βιβλίο του για το νησί όπου εξυμνεί «τον Μυκονιάτη» ως «φίλεργο»).

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου μεγαλουργεί με τις πόρτες της πάντα ανοιχτές σε θεματικές αναζητήσεις που ανοίγουν ορίζοντες και την όρεξή μας για τα όλο και καλύτερα για πειραματισμούς νέους πάνω σε παλιά υλικά και για τη διατήρηση των παραδόσεων.




Αν είστε στο νησί σημειώστε τις ημερομηνίες του μήνα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΡΙ: Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, στις 5:30μμ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ): Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 6:30μμ
στην πάντα στην φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων που μας παραχωρεί ευγενικά η Τοπική Κοινότητα στην πλατεία Άνω Μεράς και με τον ΕΡ.Ο.Σ. (τον (Ερασιτεχνικό Οινοελαιουργικό Σύνδεσμο Μυκονίων) και αδελφάκι της Λέσχης Γαστρονομίας.

Σας φέρνω συνδέσμους σελίδας και ιστοτόπου όπου θα βρείτε πολλά για τα τοπικά προϊόντα και το Μανιφέστο της Κυκλαδίτικης Κουζίνας που με θείο μέτρο ακόμα μας θρέφει την ψυχή στις 'ακρογιαλιές του Ομήρου', 
και, φέρνω ακόμα,
μια μικρή γεύση από το ιστολόγιο της Λέσχης για το αυριανό θέμα:
για των ψυχών τη μνήμη
και τη χάρη
Από τη Σταρομα’εργιά, στον Χόντρο κι από το κολλυβοζούμι, ως τα κόλλυβα, η διαδρομή του σιταριού έχει σκοπό να θρέψει, να ευχαριστήσει, να τιμήσει «ζώντες και τεθνεώτες».
Τιμάμε την ίδια μας την ανθρώπινη ουσία, κρατώντας ζωντανά στη μνήμη μας πρόσωπα αγαπημένα και αφιερώνοντας λίγο χρόνο, ώστε η προσφορά και το μοίρασμα να είναι εύγευστο, ευπαρουσίαστο και με τις πρέπουσες πολιτισμικές αναφορές και καταβολές.
Ο Σύλλογος Γυναικών Ανωμερίτισσες, που έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι των δραστηριοτήτων του για να κρατήσει ακέραιο το νήμα με την παράδοση και τον πανάρχαιο πολιτισμό μας, με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία δέχτηκε να αναλάβει την παρουσίαση και την μύησή μας σε κάτι που φαντάζει δύσκολο, αλλά όπως πάντα χρειάζεται απλά, λίγο χρόνο, θέληση και αγάπη.

Οδηγοί μας στις παρασκευές και στον στολισμό του σταριού για Κόλλυβα θα είναι τα μέλη του Συλλόγου: Λίζα Ι. Ζουγανέλη, Δήμητρα Λοΐζου-Βουλγαράκη και Μαρία Ι. Χανιώτη...








__________________________
Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου http://www.mykonosgastronomia.gr/
ΕΡ.Ο.Σ. Μυκονίων : https://www.facebook.com/erosmykonion



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.