Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Νεοναζί, θράσος και Burning from the inside (η ταινία) #killahp


Ακούσαμε το «πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» που φώναζε προχθές στη Μάγδα Φύσσα η συμμορία των παρακρατικών δολοφόνων πετώντας μπουκάλια  μέσα στο δικαστήριο.
Έτσι εξελίσσεται αυτή η δίκη με τραμπουκισμούς μαρτύρων, αναβολές και επεισόδια όποτε βολεύουν καθυστερήσεις, και με εκφοβισμούς. 
Δεν ξεχνώ πού πατούν οι υπόδικοι και επιτίθενται σε σχολειαρόπαιδα, δεν ξεχνώ πώς ο αρχηγός τους κι η παρέα  του αποφυλακίστηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών λόγω λήξης, το Μάρτιο του 2015, του 18μήνου προσωρινής κράτησης.
Δεν ξεχνώ εκείνα το «σε κατ' οίκον περιορισμό» που εξαιρείται για παρουσία στη Βουλή ούτε τους περιοριστικούς όρους της «μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση» του Γ. Λαγού που επετέθη με την αγέλη του στις δασκάλες του Περάματος μέσα σε σχολείο.

Όταν η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να ανοίξει γραφεία στη Νυρεμβέργη κατάλαβε ότι οι Γερμανοί δε δίνουν χώρο για τέτοια μορφώματα. Εκεί οι νόμοι δεν το επιτρέπουν αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο νεοναζισμός πέθανε.

Φέρνω το ντοκιμαντέρ Burning From The Inside της Μάρσιας Τζιβάρα το οποίο συμμετείχε στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Mε θέμα την άνοδο των Ναζιστών και της Χρυσής Αυγής (και με ελληνικούς υπότιτλους) η ταινία παρακολουθεί  την αντίδραση των Γερμανών στο ελληνικό νεοναζιστικό φαινόμενο, το πώς βιώνουν οι Έλληνες της Γερμανίας την άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και τη γενική άνοδο του νεοναζισμού στην Ευρώπη.

Δε χρειάζεται νομίζω να υπενθυμίσω πόσο απαραίτητο είναι να ενημερωνόμαστε και να επαγρυπνούμε ιδίως τώρα που οι εγκληματίες βγήκαν από τη φυλακή και ξεθαρρεύουν..




BURNING FROM THE INSIDE greek screener from Marsia Tzivara on Vimeo.

Σημείωση: το απόσπασμα από το πάρτυ παίχτηκε σε πολλά κανάλια κι αποδόθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Όπως θα δείτε προέρχεται από αυτή την ταινία και η efsyn δημοσίευσε διευκρίνιση:




newsit






___________________________________________
Burning from the inside
@antifascistdocumentary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.