Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Παύλος Φύσσας- 3 χρόνια μετά τη δολοφονία #fyssas #KillahP ‪#gdtrial ‪

"Είχε τέρατα με παράξενες στολές
που παραμονεύαν πάντοτε κρυφά μές στις σκιές"

Τρία χρόνια κλείνουν από το βράδυ της στυγνής δολοφονίας, μπροστά σε αστυνομία και μάρτυρες, του Παύλου Φύσσα μουσικού και ναυτεργάτη.

Αυτή η πολιτική δολοφονία και όσα ακολούθησαν λένε πολλά για την κοινωνία μας. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είναι στο σπίτι του, ούτε στη δίκη του δεν παρίσταται αν δεν έχει κέφι να ξυπνήσει. Η δίκη, για λόγους διαδικαστικούς, τραβάει σε μάκρος, οι μάρτυρες χλευάζονται και τραμπουκίζονται ενώ η οικογένεια του δολοφονημένου παραδίδει μαθήματα ήθους δίχως να ξεπέφτει σε μελό, πάντα παρούσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον.

Το ότι αυτός ο δολοφόνος (με μάρτυρες και ομολογία) είναι σπίτι του αποτελεί ντροπή για όλους μας, ιδίως όταν παραβληθεί με τις άλλες περιπτώσεις ανθρώπων φυλακισμένων με τον 'αντιτρομοκρατικό' επειδή η τσάντα τους φάνηκε ύποπτη και το dna τους βρέθηκε σε 'γιάφκα'. Η διαφορά των περιπτώσεων; Η ιδεολογία. Ο ένας την παραδέχεται (αναρχικός), ο άλλος ψεύδεται (χρυσαυγίτης). Όμως οι ιδέες δε μπορεί να διώκονται στη Δημοκρατία κι είναι ντροπή για όλους μας αυτά τα φαινόμενα.

Γι αυτό και δε σταματώ να δημοσιοποιώ τις ημέρες της δίκης και τους συνδέσμους στους οποίους την παρακολουθούμε ζωντανά. Το @gdtrial δημοσιεύει ζωντανά κατά τη διάρκεια σε Twitter και Facebook και στο http://jailgoldendawn.com/ συνοψίζεται η δικογραφία και προστίθενται συζητήσεις και συνεντεύξεις.
Σας δίνω συνδέσμους

Μαζί με σχόλια και εικόνες (πάλι) και, ενθύμιο αν θέλετε να θυμηθείτε, την ανάρτησή μου της 18ης Σεπτ 2013 [Να το πω; Να το πω το όνομα του δολοφόνου; από όταν οι πληροφορίες κυκλοφορούσαν μα τα κανάλια έλεγαν 'Τον σκοτωσε για το ποδόσφαιρο' (έχω εικόνα).




-Tι έγινε στις 18/09/2013 στην Αμφιάλη ‪@hellenicpolice ?
-Δεν θυμάμαι, περαστικοί ήμαστε και οι αστυνομικοί έχουν μάνες 

Νίκο Άγκο
Έξι από τους κατηγορούμενους ναζί στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- μεταξύ αυτών και ο Πατέλης, που κατηγορείται ότι ήταν ο ιθύνων νους της δολοφονίας - ζητούν να μην πάνε καθημερινά στην αίθουσα, "επειδή εργάζονται". 
Και τα ακούει αυτά η μητέρα του Παύλου και άντε μετά να κρατάει την ψυχραιμία της. Και άντε μετά, να κρατάς την ψυχραιμία σου, ακόμα κι εσύ. 
"Δεν θέλω να έρχομαι στη δίκη, γιατί χάνω μεροκάματα" να λέει ο ναζί, την ίδια ώρα που κατηγορείται για συνέργεια σε αφαίρεση ζωής. 
Τρελό; Καθόλου.


Kαι συνεχίζεται όμορφα και ''κυριλέ'' η εξίσωση θύτη και θύματος καθώς και η εξύβριση νεκρού υπό το πρίσμα πως ''κάθε ANTIFA είναι εν δυνάμει δολοφόνος άρα και ο Φύσσας ήταν δολοφόνος''. Όλα αυτά μέχρι την παρέμβαση εισαγγελέα. Μετά θα έρθει το κλάμα στα παράθυρα: ''δεν το εννοούσα έτσι''.

Vassilis Seth
δεν έχει καμιά σημασία αν σας αρέσει ή μου αρέσει η μουσική του Φύσσα.
Το ζήτημα είναι θεμελιώδες: Δεν είναι δυνατόν να συγχέουμε τα λόγια (ή το στοχασμό ή την Τέχνη) με τις πράξεις.


Και βγαίνει ο Τζήμερος με το επιχείρημα της υπεράσπισης ΧΑ, ότι ναι φασίστας ο Ρουπακιάς αλλά φασίστας κι ο Φύσσας επειδή στους στίχους του λέει να γαμήσει τη Μέρκελ, να την πετάξει απ το μπαλκόνι και 'γάμα τους φασίστες'
Απαντώ:
‪Daphne Chronopoulou  Είναι τεράστια ανοησία (και έγκλημα αν το έκανε Κυβέρνηση) η σύγχιση Λόγου και Πράξης. Κι επειδή είδα το επιχείρημα να εμφανίζεται και από δικηγόρους υπεράσπισης αναγκάζομαι να επαναλάβω τα πασίγνωστα:‬
‪Στην Τέχνη και στο Λόγο κύριε όλα επιτρέπονται.‬
‪Από τον ντε Σαντ ως τον Παζολίνι ή κάθε Ράππερ της εποχής μας είναι δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Διότι στην Τέχνη εξερευνούμε ορίζοντες. Το μ' αρέσει-δε μ' αρέσει είναι υποκειμενικό.‬
‪Για την Πράξη έχουμε νόμους. ‬
‪Παράδειγμα: Όσο λέω 'να πεθάνουν όλοι οι πολιτικοί εξασκώ την ελευθερία μου. Αν δοκιμάσω να το πραγματοποιήσω, πολύ σωστά πρέπει να τιμωρηθώ και να με εμποδίσει ο νόμος.‬ [από https://www.facebook.com/thanos.tzimeros/posts/1200168636684309 ]

Δεν ξεχνώ τις ευθύνες της αστυνομιας στην άνοδο της Χρυσής Αυγής και στη δολοφονία του Παύλου. 

Δαφνη Χρονοπουλου‪@MrsKastell Δίκη XA με κενά εδώλια ενώ Τύπος/κανάλια επικεντρώνονται στη Μικρή Άνυ, τη μεμονωμένη οικογενειακή τραγωδία.

Οπου "αποσύρεται" ένας άνθρωπος καταλαμβάνει τό χώρο ένας φασίστας.
{ τόσο τό "χάΙδεμα" τών φασιστών στίς μέρες μας..}
Στή σημερινή δίκη στό Εφετείο.Μπορεί η δίωξη για συμμετοχή στη ΣΠΦ να κηρύχτηκε απαράδεκτη, όμως το τρομοδικείο που δίκαζε την υπόθεση του Χαλανδρίου για μια σειρά πολιτικούς κρατούμενους ήταν αποφασισμένο να τους ρίξει τις μεγαλύτερες ποινές, χωρίς να διστάσει να κουρελιάσει και το νόμο και τη νομολογία των ίδιων των τρομοδικείων.
Για τους Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πολίτη, Νίκο Ρωμανό και Αργύρη Ντάλιο η δίωξη με το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα («συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση») κρίθηκε απαράδεκτη, λόγω δεδικασμένου. Ομως, το 187Α επανήλθε από το παράθυρο, ως επιβαρυντική περίσταση για τον καταλογισμό των ποινών για τα αδικήματα για τα οποία οι πολιτικοί κρατούμενοι κρίθηκαν ένοχοι. Ετσι, αντί ως ποινή βάσης να ληφθούν τα 5 χρόνια, πάρθηκαν τα 10 χρόνια (κρίθηκε ότι το αδίκημα τελέστηκε με την επιβαρυντική περίσταση του 187Α, για το οποίο όμως οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν!).
Εις μάτην διάβασε η συνήγορος υπεράσπισης Αννυ Παπαρρούσου αποφάσεις προηγούμενων τρομοδικείων, που δεν θεώρησαν ότι τα αδικήματα τελέστηκαν υπό την επιβαρυντική περίσταση του 187Α, για το οποίο η δίωξη είχε κριθεί απαράδεκτη. Εις μάτην υπέβαλε ένσταση ο συνήγορος Φραγκίσκος Ραγκούσης. Απορρίφθηκε χωρίς πολλά-πολλά. Το τρομοδικείο ήταν αποφασισμένο να φουσκώσει τις ποινές, για να στείλει το τρομο-μήνυμά του.


Η Μάγδα Φύσσα πετάει μπουκάλι στον Ρουπακιά και αμέσως ξεσηκώνονται οι κήνσορες της τάξεως και της ηθικής. Επιλεκτική ευαισθησία.

 Athens Voice «Η μάνα του Φύσσα προσπάθησε να σκοτώσει με μπουκάλι τον Γιωργάκη τον Ρουπακιά»
Bρε μαλάκα είναι μια μάνα που της σκοτώσαν το παιδί και ο θύτης δεν τιμωρείται όσο θα έπρεπε...είναι λογικό να τρελένεται...ηλίθιε._



Όταν ο μάρτυρας Χατζησταμάτης ρωτήθηκε «γιατί να το κάνει αυτό ο Ρουπακιάς;», είπε «για να ανεβεί ιεραρχικά στην οργάνωση». 


 




Ειδικός φρουρός στη Δίκη ΧΑ: Από «χέρι δουλεμένο στο μαχαίρι» η δολοφονία Φύσσα – «Συντεταγμένη η επίθεση». 


Παπαδάκης υπoβάλλει ερωτήσεις: Οι δράστες των ληστειών για τις οποίες έχετε εκπαιδευτεί είναι πιο επικίνδυνοι από αυτούς που είδατε;
Λεγάτου: Ναι.
Παπ: Άρα γιατί δεν μπορέσατε να αντιμετωπίσετε αυτούς; τι σας φόβισε ακριβώς;
Λεγ: Εκπαιδευόμαστε για είναι ένας δράστης με 3 αστυνομικούς, να ρωτήσετε τους εκπαιδευτές μας.
Παπ: Τι σας φόβησε τελικά; 

Λεγ: Ειχαν ρόπαλα, ήταν πολλοι, μιλούσαν έντονα μεταξύ τους κ ήταν συγκεντρωμένοι εκεί για κάποιο λόγο π δεν ξέραμε εμείς. 

Παπ: Και πάλι τι σας τελικά; 

Λεγ: Μιλάγανε έντονα μεταξύ τους δεν καταλάβαινα τι λέγανε. 

Παπ: Αστυνομικοί ήσασταν γιατί δεν επιληφθήκατε; 
Λεγ: Πήγαμε αλλά δεν προλάβαμε. 

Παπ: Τι είναι αυτό που σας φόβισε που ήταν χρυσαυγίτες; Οπαδοί του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος είναι.

Παπαδάκης πολ.αγ: Επίσης καταδεικνύεται η σχέση της ΧΑ με την αστυνομία. Είναι δυνατόν μια ένοπλη εκπαιδευμένη αστυνομία να εκφοβίζεται και η μη επέμβαση να δικαιολογείται από φόβο ή επειδή υπάρχει ανοχή; ‪#‎gdtrial‬


‪#Κοντομηνάς‪ σε Κασιδιάρη:«Αν δείξουμε στις ειδήσεις αυτά που κάνετε,καήκατε».1η φορά καναλάρχης παραδέχεται πως αποκρύπτει τη δράση της Χ.Α.‬


Σερβία βιασμοί








Ακόμα θυμάμαι την επόμενη που σκότωσαν τον Φύσσα, φίλο να μου λέει ότι η χα τελείωσε γιατί ο κόσμος τώρα θα καταλάβει τι είναι...


_________________________________________
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος

Facebook @Goldendawnwatch https://www.facebook.com/Goldendawnwatch
Videos και συζητήσεις: OmniaTV https://omniatv.com

Αν θέλετε να εντρυφήσετε στο αμαρτωλό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (εντός και ενκτός συνόρων) και τα εγκλήματα Ελλήνων εθνικιστών στη γενοκτονία της Σεμπρένιτσα, συστήνω την εξαιρετική ερευνιτική ομάδα: XYZContagion:

Δικά μου από τα πολλά: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.