Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Απαντά το DNA στον εθνικισμό― επιτέλους! (video)



Είδα πώς αντέδρασε η Λατίνα ηθοποιός Τζέσικα Άλμπα όταν της είπαν ότι στο DNA της αποδεικνύεται πως σε μεγάλο ποσοστό είναι Ευρωπαία. Είδα το Rapper Snoop Dog όταν έμαθε πως δεν είναι εντελώς μαύρος (από την Yποσαχάρια Αφρική) αλλά Ινδιάνος.
Θα τα βρείτε στο youtube, μαζί με άλλους που μπορεί να σας ενδιαφέρουν πιο πολύ.

Ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε; Όχι φιλοσοφικά. Ποιοι είμαστε ένας-ένας ο καθένας μας και ποιοι ήταν οι παππούδες και οι προπαππούδες που φέρουμε στο DNA μας; Σχεδόν κανείς μας δεν ήξερε ως τώρα.
Θυμάμαι ένα παλιό κανόνα κατά τον οποίο αριστοκράτης είναι εκείνος που μπορεί να ονομάσει με όνομα κι επίθετο τα οκτώ άτομα που γέννησαν τους παππούδες του. Δοκιμάσατε ποτέ; Στην πράξη μόνο η Βασίλισσα της Αγγλίας κι άλλοι 10-15 άνθρωποι στη γη γνωρίζουν. Οι άλλοι, ακόμα και αριστοκράτες με γενεαλογικά δένδρα 600 ετών κάπου μεταξύ των τεσσάρων παππούδων έχουν και κάποιον που για διάφορους λόγους φαίνεται πως άφησε να ξεχαστεί ο πρόγονός του.


Εδώ και χρόνια περιμένω την ώρα που το DNA test θα γίνει προσιτό όσο τα test εγκυμοσύνης, κάτι που βρίσκουμε στα μαγαζάκια της γειτονιάς για να δοθεί μια για πάντα απάντηση σε όσους δεν έχουν όρεξη να διαβάσουν Ιστορία και να καταλάβουν ότι τα σύνορα είναι ανθρώπινη επινόηση κι ότι οι άνθρωποι μετακινούνται κι ερωτεύονται και χτίζουν σπίτια και εγκαταλείπουν σπίτια από την εποχή που ήταν νομάδες. 

Συστήνω  το video που ακολουθεί (με υποτίτλους).
Μην το χάσετε.
Οι αντιδράσεις τους πολύ διασκεδαστικές και, όπως λέει κάποιος τους, αυτό μακάρι να ήταν πιο διαδεδομένο. Θα ξεμπερδεύαμε με το ρατσισμό, τους κούφιους εθνικισμούς και τις ανοησίες περί αίματος.





video   ή https://www.youtube.com/watch?v=mer2HG9dSdU
Επίσης: Geneticists map the human journey out of Africa




3 σχόλια:

  1. Τα συνορα ειναι ανθρωπινη επινοηση σκοπημοτητων.
    Τα εχουν επινοησει για να μην μπορουμε να τριγυριζουμε
    ελευθερα απ το ενα μερος στο αλλο.Να μην μπορουμε να
    μοιραστουμε τις σκεψεις,τις ιδεες και τα συναισθηματα
    μας, με ολους τους ανθρωπους.
    Ετσι περιοριζεται η ελευθερη διακινηση ιδεων,ετσι ερχεται
    και ο διαχωρισμος των ανθρωπων σε "ανωτερους" και "κατωτερους",
    με αποτελεσμα το μισος και τον ρατσισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοησίες...
      1)"Να μην μπορουμε να
      μοιραστουμε τις σκεψεις,τις ιδεες και τα συναισθηματα
      μας, με ολους τους ανθρωπους."
      Δεν μπορείς να τα μοιραστείς με ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους ούτως ή άλλως-πέραν τούτου, με τις σημερινές τηλεπικοινωνίες και το Διαδίκτυο τα σύνορα δεν αποτελούν φραγμό στην επικοινωνία.
      2)"ετσι ερχεται και ο διαχωρισμος των ανθρωπων σε "ανωτερους" και "κατωτερους"
      Η ανωτερότητα και η κατωτερότητα πρέπει να αποδεικνύονται.ΕΑΝ αποδεικνύονται, δεν είναι αυθαίρετοι χαρακτηρισμοί ούτε αναληθείς!
      Π.χ. οι ασιατικές χώρες-αν και υποδουλωμένες στους λευκούς για πολλά χρόνια-παρουσίασαν σαφώς μεγαλύτερη αξιοσύνη από τις αντίστοιχες αφρικανικές, ενώ υπέστησαν τα ίδια...

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.