Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Απειλές και 'Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία"; Αναδημοσιεύουμε λοιπόν! (με σχόλια)


Δεν είναι η πρώτη φορά και δε θα είναι η τελευταία. Μα όποτε εμείς οι bloggers μαθαίνουμε ότι έντυπα/ιστότοποι λογοκρίνονται ή απειλούνται ώστε να αυτολογοκριθούν, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να δημοσιεύουμε και το λογοκριθέν και όσα ξέρουμε για το συμβάν.

Ιδού λοιπόν:

Βόμβα μεγατόνων:

Ποιός Υπουργός απείλησε το Newsbomb.gr 


Αγαπητοί αναγνώστες του Newsbomb.gr, μάταια ψάχνετε να βρείτε το ρεπορτάζ που από το πρωί της Κυριακής 4/10/2015 ανήρτησε η ιστοσελίδα μας για υπόθεση που αφορά συγκεκριμένο υπουργό της κυβέρνησης και τούτο διότι το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, έκανε αυτό που έχει μάθει να κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις εδώ και χρόνια. Τηλεφώνησε και απείλησε ευθέως ότι θα κλείσει στη φυλακή όλους τους δημοσιογράφους του ιστότοπου.
Το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος επικοινώνησε με το Newbomb.gr και ζήτησε επιτακτικά, εντός μισαώρου, να κατέβει το ρεπορτάζ διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλει μηνύσεις εναντίον των δημοσιογράφων και θα ζητήσει την αυτόφωρη σύλληψή τους.
Ο «κορυφαίος» υπουργός της... αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα δεν μπήκε καν στον κόπο να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ. Δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτό.
Ζήτησε μόνον να κατέβει, απειλώντας ότι θα συλληφθούν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο μέσον και οι οποίοι δεν έχουν ούτε την οικονομική επιφάνεια του υπουργού, ούτε βεβαίως την υπουργική του ασυλία.
Επειδή η δημοσιογραφία εκτός από λειτούργημα είναι και βιοποριστικό επάγγελμα ανθρώπων που αμείβονται για να ζήσουν τις οικογένειές τους, το κείμενο εξαφανίστηκε...
Όταν σε «απειλεί» η εκτελεστική εξουσία έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στη δημοσιογραφία και στα παιδιά σου που πρέπει να σε δουν το βράδυ να γυρνάς στο σπίτι σου κι όχι να έρχονται να σε βλέπουν στο κρατητήριο επειδή ο υπουργός έχει ασυλία.
Ο κύριος υπουργός φρόντισε να μας πει και για κάποιες «μαγνητοσκοπήσεις» που έχει κάνει σε επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε.
Ναι καλά διαβάσατε, ο κύριος υπουργός έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με διάφορους επιχειρηματίες και στη συνέχεια να τους «μαγνητοσκοπεί». 
Καλό θα είναι, ο υπουργός της κυβέρνησης ο οποίος «μαγνητοσκοπεί» και «καταγράφει» επιχειρηματίες να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα βίντεο και να τα πάει στη δικαιοσύνη αν πιστεύει ότι έχουν κάτι το ποινικά κολάσιμο. Γιατί δεν τα πάει;
Μήπως γιατί η άλλη πλευρά έχει τα δικά της στοιχεία που είναι ατράνταχτα; 
Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της αριστερής διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και ένας ανορθόδοξος πόλεμος κατά της ελευθερίας του Τύπου.
Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι απλά. Καθένας με τα όπλα του. Η δημοσιογραφία έχει μόνον ένα όπλο και με αυτό μάχεται αιώνες τώρα: Το δημόσιο συμφέρον.
Το Newsbomb.gr θα συνεχίσει τη σκληρή δημοσιογραφία και τις αποκαλύψεις όσο ψηλά κι αν φτάνουν. 
Μόνο που το πολιτικό σύστημα αν θέλει να είναι ειλικρινές θα πρέπει να άρει την βουλευτική και την υπουργική ασυλία για να μπορούν οι δημοσιογράφοι να ελέγχουν και να κριτικάρουν την εκτελεστική εξουσία.
Να μπορούν και οι δημοσιογράφοι να κάνουν μηνύσεις στο πολιτικό προσωπικό, χωρίς να φοβούνται ότι θα περάσουν τη νύχτα στο κρατητήριο.
Να γίνει επιτέλους πράξη αυτό που φωνάζει εδώ και καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Αυτό που πολλές φορές από το βήμα της Βουλής έχει υπερτονίσει και ο κ. Πάνος Καμμένος πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί «άμεσης και αναδρομικής κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την άρση κάθε βουλευτικής ασυλίας, για θέματα που έχουν να κάνουν με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκίες ή χρηματισμό».
Ιδού η Ρόδος... Αν έχετε ψυχή και κότσια, προχωρήστε.
Πάντως το αποτέλεσμα της δημοσιογραφίας δεν το κρίνουν ούτε οι υπουργοί, ούτε οι βουλευτές. Το κρίνει ο λαός. Όπως βεβαίως και όλους αυτούς που κρατούν στα χέρια τους την εκτελεστική εξουσία και τη χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και με μεθόδους Γκέμπελς προσπαθούν να φιμώσουν κάθε ελεύθερη φωνή.
Κλείνουμε με τη φράση ενός Έλληνα συγγραφέα, του Άρη Αλεξάνδρου:
«Το μόνο που μας έμεινε
είν’ ένα τζάμι σπασμένο
κολλημένο βιαστικά
με τέσσερις λουρίδες μαχητικής αρθρογραφίας...».
______________________________________________________

Και το επίμαχο:

Ποιά πεθερά; Εμένα με πλήρωνε ο Καμμένος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ
Με την επίβλεψη του Πάνου Καμμένου κατασκευάστηκε εξαρχής η βίλα «Freedom», ιδιοκτησίας της πεθεράς του, Δέσποινας Τζούλη, στην Ικαρία, όπως αποκαλύπτει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Ικαριώτης εργολάβος Γιάννης Καρίμαλης, ο οποίος εξαρχής ανέλαβε την κατασκευή του ξενώνα, μετά την έγκριση της επιδότησης από κοινοτικό πρόγραμμα για τη διαμόρφωση τουριστικών υποδομών.  
Ποιά πεθερά; Εμένα με πλήρωνε ο Καμμένος
Οι αποκαλύψεις του κ. Καρίμαλη καταρρίπτουν τα επιχειρήματα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος σε δημόσιες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την κατασκευή του ξενώνα αφού η ιδιοκτήτρια Δέσποινα Τζούλη δεν μπορούσε να ξέρει εκ των προτέρων εάν θα... συγγένευε στο μέλλον με τον Πάνο Καμμένο, ενώ σημείωσε ότι παντρεύτηκε τη νυν σύζυγό του μετά την κατασκευή της έπαυλης.
Το «Εθνος της Κυριακής» επικοινώνησε με τον 77χρονο εργολάβο οικοδομών, ο οποίος είχε αναλάβει τη συνολική εποπτεία για την κατασκευή της τουριστικής έπαυλης για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας Δέσποινας Τζούλη, στο Γιαλισκάρι Ικαρίας το 2005. «Αυτή ήταν η δουλειά μου. Εβρισκα τα συνεργεία και συντόνιζα τις εργασίες για την ανέγερση οικοδομών στο νησί», αναφέρει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Γιάννης Καρίμαλης.
Σε ερώτηση εάν είχε επικοινωνία με την πεθερά του Πάνου Καμμένου, Δέσποινα Τζούλη, για την κατασκευή του ξενώνα, ο Ικαριώτης οικοδόμος απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Ποια πεθερά; Μόνο με τον Πάνο Καμμένο είχα επικοινωνία από το 2005, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες και κανονίζαμε για τα πάντα, ακόμα και για τις πληρωμές». Αυτά αναφέρει στο «Εθνος της Κυριακής» σημειώνοντας ότι παρέλαβε ένα κτίριο που είχε μόνο «κολόνες και πλάκες». Ο Γιάννης Καρίμαλης υπογραμμίζει ότι βρήκε συνεργεία για την κατασκευή του κτιρίου και είχε τη γενική επίβλεψη όλων των εργασιών που κράτησαν περίπου δύο χρόνια, μέχρι και το 2007, πάντα σε συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος του ανέθεσε το έργο λόγω του καλού ονόματος που είχε στο νησί. «Θέλουμε να ξέρουμε ότι εσύ έχεις την ευθύνη για την οικοδομή», φέρεται να του είπε ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τον Γ. Καρίμαλη, όταν κλήθηκε από τον μετέπειτα πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να αναλάβει το έργο.
Ποιά πεθερά; Εμένα με πλήρωνε ο Καμμένος
Ο κ. Καρίμαλης παρέλαβε τα σχέδια που είχαν κατατεθεί για τη χρηματοδότηση της επένδυσης και αφορούσαν την κατασκευή 10 τουριστικών καταλυμάτων και προχώρησε τις εργασίες.
Η αντιπαράθεση
Η ροή των πληρωμών προς τον εργολάβο για τα συνεργεία που απασχολούνταν στην κατασκευή του ξενώνα γινόταν από τον Πάνο Καμμένο ανάλογα με τη ροή της κοινοτικής χρηματοδότησης. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Ικαριώτης εργολάβος «έκοβε» τιμολόγια προς την ιδιοκτήτρια του κτιρίου Δέσποινα Τζούλη και τα παρέδιδε στον Πάνο Καμμένο. «Εδινα τα τιμολόγια στον κ. Καμμένο με την ένδειξη ότι έχουν εξοφληθεί προκειμένου να τα καταθέσουν και να πάρουν την επιχορήγηση, με την οποία με πλήρωνε κατόπιν πάλι ο ίδιος», σημειώνει ο κ. Καρίμαλης.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην αντιπαράθεση που είχε με τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο ξενώνας της πεθεράς του στην Ικαρία έχει κατασκευαστεί με τη «μέθοδο» της βίλας Λιάπη στην Ευρυτανία, είχε αναφέρει σε δημόσιες δηλώσεις του ότι τη γυναίκα του τη γνώρισε δύο χρόνια μετά την κατασκευή του σπιτιού, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του 2004 ήταν σε άλλο γάμο, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με την έπαυλη.
Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου όμως δεν συμφωνούν με τα δεδομένα που προκύπτουν από τα έγγραφα τα οποία αφορούν τη χρηματοδότηση της επένδυσης, αφού η κ. Δέσποινα Τζούλη έλαβε έγκριση για την κατασκευή της τουριστικής έπαυλης από κοινοτικά κονδύλια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τον Σεπτέμβριο του 2004, ενώ το κύριο έργο ανέγερσης του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 2007, σύμφωνα με τον κ. Καρίμαλη.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
Σε μία 3ετία έμειναν στον ξενώνα μόνο 9 πελάτες και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Μόνο 10 πελάτες (11 εγγραφές) χρησιμοποίησαν τα δωμάτια της τουριστικής έπαυλης της Δέσποινας Τζούλη στο Γιαλισκάρι Ικαρίας από το 2008 έως και το 2010 σύμφωνα με το βιβλίο κίνησης, μεταξύ των οποίων ήταν
και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος. Τα στοιχεία του βιβλίου κίνησης θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της έπαυλης ως τουριστικού καταλύματος, αφού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εμφανίζεται να το έχουν αξιοποιήσει μόνο 10 πελάτες, εκ των οποίων και ο Π. Καμμένος, ο οποίος είναι γαμπρός της ιδιοκτήτριας. Μάλιστα αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε κλείσει δωμάτια στην τουριστική έπαυλη για 6 ολόκληρους μήνες από τις 15 Αυγούστου του 2008 έως και τον Φεβρουάριο του 2009. Πάντως, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάνει λόγο για έκδοση εκατοντάδων αποδείξεων.
Οι ανεγέρσεις τουριστικών καταλυμάτων που πραγματοποιήθηκαν με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, όπως η επιχείρηση της πεθεράς του Π. Καμμένου Δ. Τζούλη, θα μπουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια της ΕΕ για τους σκοπούς που είχαν εγκριθεί. Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής αλλά και οι εισαγγελείς Εφετών ανά την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει ελέγχους προκειμένου να ανακαλύψουν ποιοι επενδυτές δεν αξιοποίησαν τα κονδύλια για τον σκοπό που δόθηκαν και να ζητήσουν την επιστροφή τους στο κράτος ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ
Εβαλε «φέσι» 62.300€ σε δύο εργολάβους
Χρέος 35.300 ευρώ άφησε στον κ. Κα­ρί­μαλη ο Π. Καμμένος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ικαριώτη εργολάβου κατά την εξόφληση των εργασιών για την κατασκευή του κτιρίου. Οπως αναφέρει στο «Εθνος της Κυριακής», παρέδωσε στον Πάνο Καμμένο τιμολόγιο το οποίο ανέγραφε -όπως και τα προηγούμενα- ότι είχε εξοφληθεί προκειμένου να εισπραχθεί η τελευταία δόση της επιχορήγησης και να πληρωθεί κατόπιν ο ίδιος, όπως έκαναν και στις προηγούμενες πληρωμές. Ομως, ο Πάνος Καμμένος δεν του απέδωσε το ποσό, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο Γιάννης Καρίμαλης,να πληρώσει τα συνεργεία από την τσέπη του. Μάλιστα, πίεσε την οικογένεια Καμμένου για να πάρει τα λεφτά του, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς γνώριζε ότι δεν μπορεί να ασκήσει ένδικα μέσα επειδή στο τιμολόγιο υπάρχει η υπογραφή του ότι έχει εξοφληθεί. Τη νομική οδό επέλεξε ένας άλλος εργολάβος ο οποίος ανέλαβε το 2009 να κάνει εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της έπαυλης και απέστειλε εξώδικο στον Πάνο Καμμένο, όπου τον κατηγορεί ότι του οφείλει 27.000 ευρώ για την ανέγερση μαντρότοιχου και άλλων εξωτερικών κατασκευών που του ανατέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, παρουσία της συζύγου του. Ο αλβανικής καταγωγής εργολάβος Α. Λίλα, αναφέρει στο εξώδικο ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις του προς τον Π. Καμμένο, ο τελευταίος του απαντούσε ότι το σπίτι είναι της πεθεράς του και «άντε βρες τη να πληρωθείς». Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για εκβιασμό και ισχυρίζεται ότι ο εργολάβος τού είχε πει ότι αν δεν πληρώσει το ποσό θα τον κυνηγήσει πολιτικά.
Νίκος Β. Τσίτσας nbtsitsas@pegasus.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καμμένος πήρε τηλέφωνο και απείλησε τους δημοσιογράφους του newsbomb.gr περί της αναδημοσίευσης άρθρου από το Έθνος (link στα σχόλια). Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα - γιατί οι δημοσιογράφοι του Newsbomb υποχώρησαν και κατέβασαν το άρθρο και κατά πόσον δέχτηκαν αντίστοιχες απειλές οι δημοσιογράφοι του Έθνους. Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν όλα αυτά, και δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τις καταγγελίες, όλα τα δημοσιογραφικά sites που έχουν την ελάχιστη αξιοπρέπεια πρέπει να αναδημοσιεύσουν το επίμαχο σε ένδειξη συμπαράστασης.

Γιώργος Ντόπουλος
Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία, το Newsbomb απειλήθηκε με μήνυση για περιεχόμενο άρθρου του κ αντί να το υπερασπιστεί, το έσβησε.

Κακός ΧαΜος/5+_ "Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία,Υπουργός απείλησε το Newsbomb"
"Προστατέψτε τώρα τους νέους από την ομοφυλοφιλία όπως ο Πούτιν"

Vasiliki Siouti
"Υπουργός τηλεφώνησε και απείλησε ευθέως ότι θα κλείσει  φυλακή όλους τους δημοσιογράφους του ιστότοπου"

ΝΑΙ_ΣΤΟΥΣ_ΘΕΣΜΟΥΣ
ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ? Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία - Υπουργός απείλησε το Newsbomb.gr

7 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση πως απλά αυτό είναι η αρχή...
    Κρίμα :(

    Την καλησπέρα μου Δάφνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να μην ξεχάσουν οι φανταστικοί υπουργοί μας να ενώσουν τα χέρια και να φωνάξουν ζε σουί Σαρλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόση βρωμιά πια! Τέλος δεν έχει, δυστυχώς...
    Λυπάμαι...
    Καλή σου εβδομάδα
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη λύπη και απελπισία Μαρίνα.
      Ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο.

      Διαγραφή
  4. Αν αρχισω να λεω για ποσα πραγματα λυπαμαι δεν θα τελειωσω ποτε..
    Ενα ερωτημα δεν μπορω να απαντησω μεχρι σημερα.Ολοι αυτοι που εχουν
    πλουτισει καταστρεφοντας τον πλανητη και θυσιαζοντας ζωες δεν εχουν
    χορτασει? Εχουν περιουσιες που φτανουν να ζησουν οι γονοι τους 1000
    χρονια..δεν χορτασαν? δεν χορταινουν? πρεπει να μεινει ο πλανητης
    σκελετωμενος και αψυχος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.