Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Αφήστε τα παιδιά―ώρα είναι για Γητειά της Πανσελήνου


Ανατολή αυγουστιάτικης σελήνης πάνω από την ελιά μας φωτίζει μακριά τα λίγα σπίτια και την άχτιστη  παραγκεριά απ' όπου ακούγονται ένα γαϊδουράκι ('θέλουν ανοιχτωσιά' να ξέρετε, δεν τον αντέχουν τα γαϊδούρια τον περιορισμό) κι οι προβατίνες που φωνάζουν τα μικρά τους όταν χάνονται.

Έχω μια θλίψη απόψε. Σωρεύονται οι πολιτικές αηδίες και άλλα που ακούω δε βοηθούν. Π.χ. ήρθε κάποιος και σχολίασε χυδαία στο blog, σα να ήταν νεκρή η Νανά Χατζή (που υπενθυμίζω: αύριο στη Θεσσαλονίκη όποιος βρεθεί ας πιει ένα ποτό για βοήθειά της μα κι όποιος έχει κάτι παραπάνω ας καταθέσει ό,τι μπορεί σα να την κέρναγε ένα καφεδάκι για να του πει την ιστορία της-που έχω εδώ μαζί με τις πληροφορίες).

Είναι κουραστικό να λέμε τα ίδια και τα ίδια αλλά τι να κάνω, θα τα ξαναπώ:
Είμαι ΚΑΤΑ και εναντίον κάθε Φιλανθρωπίας. Βοήθεια δίνουμε μόνο απευθείας σε όποιον έχει όντως ανάγκη και προσέχουμε: δεν τη δίνουμε ΠΟΤΕ μέσω ιδρυμάτων κι οργανισμών και άλλων επιτήδειων, δια καναλιών ή δια πάμπλουτων rock stars ή αγοράζοντας βιβλία που δωρίστηκαν τα κέρδη τους (αφού βεβαίως αφαιρεθεί στο τέλος του χρόνου κόστος, αμοιβή βιβλιοπωλείου, φ.π.α και Εφορία).
Αναγκάζομαι πάλι να το ανακοινώσω  (ώστε να μη μου γράφουν ασκόπως κάποιοι που δε με γνωρίζουν) ότι δεν είμαι η Φιλόπτωχος κυρία που της αρέσει το 'give back' δηλαδή να νομίζει πως προσφέρει.
Επίσης επαναλαμβάνω ότι όποιος βγάζει (με όποιο τρόπο) το παιδί του στη ζητιανιά σ' εμένα δε θα βρει καμμιά συμπόνια μόνο οργή και περιφρόνηση.

Μας έτυχε ένας δύσκολος καιρός και, όπως πάντα στους πολέμους, πιο ακριβή απ' όλα είναι η αξιοπρέπεια κι η περηφάνια. Τα παιδιά ποτέ δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογία― και σας διαβεβαιώ πως, ιδίως για τα τρίχρονα, όπως για τα σκυλιά μας, με ένα χάδι και στοργή γίνεται η τρώγλη μας παλάτι.
Αγάπη θέλει το μωρό, παρέα, γέλια, χάδια. Κι όσο θα μεγαλώνει, επειδή σ' αυτό ο άνθρωπος δε μοιάζει στο σκυλί, θα έχει ανάγκη να θαυμάζει το μπαμπά του, και το γνωρίζουμε καλά κι εσείς κι εγώ ότι δε θα εκτιμήσει που το κάνατε δικαιολογία σαν αναπηρία. 

Άλλα δε θα πω, νομίζω ότι το μήνυμα θα φτάσει αν υπάρχει ελπίδα―αλλιώς θα κάνω άλλο ένα εχθρό. (Big Deal!)

Όμως τώρα που με έχουν αηδιάσει όλα αυτά, και αφού η Γητειά της Πανσελήνου είναι για να πετάμε ό,τι θέλουμε να φύγει: σχέσεις, ιδέες ή και τα κιλά μας, σκέφτηκα, εάν πιστεύετε σ' αυτά να μοιραστώ το μυστικό:
 21:36 (ώρα Αθήνας) ξεφορτωθείτε όλα τα σκουπίδια σας και― λέει η παλιά Τέχνη της Μαγείας, είτε πάτε σακούλα ως τον κάδο του Δήμου, είτε ανάψετε φωτιά για τα κλαδιά και τα φύλλα του περιβολιού σας, πετάξτε μέσα κι ένα σημειωματάκι με μια λίστα με 7 λέξεις: ένα- ένα όσα θέλετε όσο αδειάζει το φεγγάρι να ξεφορτωθείτε.

Μα, είτε το λέτε Μοίρες και Κισμέτ είτε Ασυνείδητο, μη το ξεχνάτε πως κυριολεκτεί γι αυτό  προσέξετε πολύ πώς  θα εκφραστείτε.

Άλλο μάθημα δεν έχει, πάω να ξαπλώσω.
Με μια ευχή για όσους θα με καταλάβουν:
διότι (υπάρχει ώρα για το κάθε τι

κι όταν αδειάζει το φεγγάρι είναι η ώρα της σποράς, ώρα να δώσω κι όχι ώρα να πάρω.
______________________
Δώρο για σας ο χάρτης της ημέρας (για Αθήνα- αλλάξετε την ώρα αν είστε αλλού και μην ξεχάσετε πως είναι Θερινή). Ο Ήλιος είναι στην Παρθένο οπότε η Πανσέληνος είναι στους Ιχθείς, απέναντι ― τα υπόλοιπα  ακολουθούν για όσους τα καταλαβαίνουν.
Και κάτω από αυτά, έχω πληροφορίες για τη Νανά
διότι όποιος δε δώσει (λένε οι Μάγοι) δε θα πάρει.




______________________

Νανά Χατζή - Τραπεζικός Λογαριασμός
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: Παναγιώτης Υψηλός του Αθανασίου
Αρ. Λογαριασμού: 6215 - 010978 -627
IBAN: GR 3701712150006215010978627
Αιτιολογία: Οικονομική Ενίσχυση Λόγω Ασθενείας

Facebook: Yποστηρίζουμε τη Νανά Χατζή:https://www.facebook.com/groups/1106758172685858/
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), η Θετική Φωνή, το Thessaloniki Pride, η Thessaloniki Rainbow Youth και η Good Αs You(th) σας προσκαλούν την Κυριακή, 30 Αυγούστου, στο Enola (Βαλαωρίτου 19, 2ος όρ.), για ένα ποτό για τη φίλη μας Νανά, που νοσηλεύεται στο ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου, και έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τη κάλυψη των ιατρικών και άλλων εξόδων, αλλά και για αλληλεγγύη προς τρανς ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Ένα ποτό για την αγαπημένη μας Νανά...
Κυριακή, 30 Αυγούστου στις 11:00 μ.μ.
στην τοποθεσία ;;eNolaΘεσσαλονίκηΟ χρήστης Άννα Απέργη σάς προσκάλεσε στην εκδήλωση του χρήστη Thessaloniki Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης


__________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.