Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πουλημένα ΜΜΕ― με σχόλια



"Πληρώνονταν από το Δ.Ν.Τ. «για να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό». Μη μου πείτε πως ξαφνιαστήκατε." έγραψα και κάποιος βρέθηκε να μου πει ότι σε λίγο θα δημοσιεύω και τα λόγια του Παΐσιου. Επειδή πρώτη η 'Ακρόπολις' δημοσίευσε σχετικά και όλοι από εκεί πήραν.
Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πέφτουν από τα σύννεφα δηλαδή, όπως υπάρχουν και άλλοι που έμαθα ότι απειλούν με μηνύσεις όσους δημοσιεύουν τα ονόματα.

Εάν τα ονόματα δε δημοσιευθούν εάν δεν εξαφανιστούν οι εγκληματίες που «πούλησαν 11 εκατομμύρια ανθρώπους» όπως σωστά είπε ένας φίλος, εάν δε δούμε γρήγορα την πολυπόθητη Κάθαρση, εάν αφεθούν ελεύθεροι οι εγκληματίες (με σακίδια ή με Chanel) , δεν υπάρχει ελπίδα να δούμε πρόοδο.

Ιδού και τα σχετικά που συνέλεξα (αν και πολλά σχετικά έχω δημοσιεύσει από χρόνια και θα τα δείτε με κλικ στην ετικέτα μου:  ΜΜΕ).




Fouli Dak Το αναφέρει η Ναόμι Κλάϊν στο "Δόγμα του Σοκ" πως αυτή είναι πάγια τακτική του ΔΝΤ να εκπαιδεύει δηλ. τα ΜΜΕ προκειμένου να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές αντιδράσεις στην εφαρμογή των προγραμμάτων του. Έχει γίνει πριν από πολλά χρόνια στη Λατινική Αμερική την Ασία και τη Ρωσία. Δεν είναι συνωμοσιολογία, λίγη γνώση της σύγχρονης ιστορίας το αποδεικνύει.

Αλήτες ρουφιάνοι ΔΝΤγράφοι -από τον Πολύφημο

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν κρυφά σεμινάρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να προπαγανδίζουν τις θέσεις του στα μέσα ενημέρωσης...........
..................
Βασικοί πυλώνες αυτής της ομοιόμορφης ρητορικής ήταν -περίπου χρονολογικά- οι εξής:

Το χρέος είναι βιώσιμο κι όποιος λέει το αντίθετο είναι προδότης: Αυτό ήταν μια από τις πρώτες θεωρίες που έκαναν την εμφάνισή τους στα πρωτοσέλιδα. Το χρέος της Ελλάδας το 2010 ήταν βιώσιμο για όλους. Κι όποιος έλεγε το αντίθετο αντιμετωπιζόταν ως προδότης. Όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά. Αυτό έβγαζαν με δηλώσεις τους τα τότε στελέχη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του υπουργείου Οικονομικών. Στην πορεία ο πολύς Γιάννης Πρετεντέρης παραδέχτηκε δημοσίως ότι γνώριζαν πάρα πολύ καλά πως το χρέος δεν ήταν βιώσιμο κι ότι ήταν «αναγκασμένος» να λέει ψέμματα για να μην προκληθεί ζημιά στην οικονομία και τις τράπεζες.
Οι Έλληνες ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας: Αυτό ήταν η προμετωπίδα της κυρίαρχης αφήγησης, σύμφωνα με την οποία όλοι οι Έλληνες είχαμε πνιγεί στα καταναλωτικά δάνεια για να αγοράζουμε Καγιέν και να ζούμε χλιδάτη ζωή. Η θεωρία αυτή βρήκε εξ αρχής το ιδεολογικό της υπόβαθρο στη φράση του Πάγκαλου πως “τα φάγαμε όλοι μαζί”. Στόχο είχε να δημιουργήσει ενοχές στις μάζες και να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι χρεοκόπησαν τη χώρα: Επειδή η θεωρία του “όλοι μαζί τα φάγαμε” ήταν μεν ισχυρή αλλά δεν κατάφερνε να προκαλέσει το παντοδύναμο αίσθημα του κοινωνικού αυτοματισμού, έπρεπε να δημιουργηθεί εξ αρχής ένας κοινός εχθρός που θα κουβάλαγε στις πλάτες του όλα τα δεινά από τα ασύλληπτης μανίας μέτρα που ξεκίνησαν να ψηφίζονται αδιάβαστα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Κι αυτό ήταν όσοι εργάζονται στο δημόσιο. Για χρόνια, η ελληνική οικονομία διαμορφώθηκε με βάση ένα εντελώς στρεβλό και αντιδημιουργικό οικοδόμημα, το οποίο ήθελε εκείνον που ιδιωτεύει να αναζητεί αναγκαστικά τρόπους ανάπτυξης από το δημόσιο καθώς κι από ένα τεράστιο κύκλωμα μεγάλων ιδιωτών που μέσω των αμαρτωλών ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα) μασούλαγε για χρόνια εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτή τη στρέβλωση, λοιπόν, δεν έφταιξαν εκείνοι οι υπερ-πλούσιοι ιδιώτες και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι που συνέπραξαν στο έγκλημα κάνοντας τα στραβά μάτια και φροντίζοντας να κλείσουν αρκετά στόματα κλειστά διορίζοντας κόσμο σε θέσεις-γκιλοτίνες, που άλλοτε ονόμαζαν stage κι άλλοτε προγράμματα κατάρτισης, αλλά συλλήβδην οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, επειδή εκείνοι δεν απολύονταν ενώ οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα έχαναν τις δουλειές τους ο ένας μετά τον άλλο.
Έτσι λοιπόν ο κοινός εχθρός και μεγαλύτερος δυνάστης του ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωσή του από τους Γερμανούς ναζί, ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει με την απολυτότητα με την οποία πλασαρίστηκε ως ανώτατη κι αδιαμφισβήτητη αλήθεια των καναλιών και των εφημερίδων. Όμως το πείραμα πέτυχε.
Οι απεργοί είναι εχθροί της ανάπτυξης και του τουρισμού: Ο κοινωνικός αυτοματισμός που στο επίκεντρό του είχε τους δημόσιους υπαλλήλους έφτανε, αλλά δεν αρκούσε όσο τα μέτρα που περνούσαν κατέστρεφαν εκατομμύρια ανθρώπους και γέμιζαν τα σπίτια με παράνομα χρέη από τη μία μέρα στην άλλη. Γι’ αυτό και οι αντιδράσεις των εργαζομένων σε συγκεκριμένους κλάδους έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα από τα Μέσα Ενημέρωσης, διότι το ξύλο που έπεφτε από τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας δεν φαινόταν ικανό να τους σταματήσει. Έτσι δημιουργήθηκε ο μύθος της καταστροφής του εγχώριου τουρισμού. Η ιερή αγελάδα, η εθνική μας βιομηχανία, η μία και μοναδική αχτίδα φωτός και διέξοδος από τα δεινά, ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς του τουρισμού που ακούστηκαν και διαβάστηκαν στα ΜΜΕ. Κοκκινισμένα πρόσωπα ούρλιαζαν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα ότι οι τουρίστες δεν έρχονται φέτος στην Ελλάδα επειδή απεργούν κάποιοι εργαζόμενοι. Καταδίκαζαν ως εχθρούς τους κράτους και της ανάπτυξης εκείνους που διεκδικούσαν το δίκιο τους με το μοναδικό όπλο που τους προσφέρει η δημοκρατία: την απεργία. Κι από εργαζόμενοι που ζητούν δικαίωση, έγιναν δημόσιος κίνδυνος, εχθροί του κράτους και παράνομοι. Φυσικά, όταν η κυβέρνηση αποφάσιζε να τους επιστρατεύσει, τότε τα κανάλια και οι εφημερίδες άνοιγαν σαμπάνιες.
Οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές, οι πόρνες γεμίζουν τις ελληνικές οικογένειες με AIDS και οι χρυσαυγίτες βοηθούν γιαγιάδες στα ATM: Η πιο αρρωστημένη και απεχθής στοχευμένη «ενημέρωση» της κοινής γνώμης, με στόχο να καμφεί το όποιο κίνημα μέσω της ανάδειξης του ναζισμού ως ένα αυθεντικό lifestyle που παλεύει να κρατήσει τα ιερά και τα όσια της «μητέρας-πατρίδας» ανέγγιχτα από τις ορδές βαρβάρων που απειλούν με αφανισμό την ελληνική οικογένεια. Εφημερίδες όπως το Πρώτο Θέμα και δημοσιογράφοι όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης ή ο Γιώργος Τράγκας ανήγαγαν τους ναζί της χρυσής αυγής ως μια νέα εναλλακτική διέξοδο από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, με στημένα προπαγανδιστικά ψευτοκουλτουριάρικα «ντοκιμαντέρ», πρωτοσέλιδα «ρεπορτάζ» με γιαγιάδες σε ΑΤΜ και ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές που παρήλαυναν ναζί και μοιράζονταν ανενόχλητοι την εγκληματική τους ιδεολογία. “Φιλελεύθερες” ιστοσελίδες όπως τοprotagon.gr, η Lifo και η Athens Voice, γέμισαν με άρθρα θεωρητικών και ακαδημαϊκών στα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εκθειάζονταν ναζιστικές απόψεις όπως η ευγονική, προωθούνταν ο φυλετικός διαχωρισμός και εξομοιωνόταν ο κομμουνισμός με τον φασισμό. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν ψεύτικες ειδήσεις για τα καλά του λεγόμενου «εθνικιστικού κινήματος», ενώ καταδικασμένοι εγκληματίες όπως η Θέμις Σκορδέλη έκανε κάθε σαββατοκύριακο περατζάδα στα ιδιωτικά μεγάλα κανάλια για να μιλήσει ως «εκπρόσωπος της γειτονιάς» για τον μεγάλο διωγμό των Ελλήνων από τους ξένους «βαρβάρους». Παράλληλα, σχεδόν όλες οι εφημερίδες και τα κανάλια αρνήθηκαν να δείξουν τα απανωτά περιστατικά συνεργασίας αστυνομίας και ναζί στους δρόμους της πόλης. Η αστυνομία δεν ήταν εκεί, όταν συνέβαιναν αυτά – είπαν τα κανάλια και οι εφημερίδες. Κι ως αποκορύφωμα της επίθεσης στη νοημοσύνη των πολιτών, ήρθε η μαζική διαπόμπευση οροθετικών από τον Ανδρέα Λοβέρδο και το ΠΑΣΟΚ μέσω πρωτοσέλιδων και 20λεπτών τηλεοπτικών “ρεπορτάζ”, που οδήγησε στον εξευτελισμό και τον θάνατο, μόνο και μόνο για να επανεκλεγεί βουλευτής ο γνωστός διώκτης ανυπεράσπιτων γυναικών.
Τις τράπεζες και τα μάτια σας: Δεν θέλει και πολύ εξήγηση αυτό. Οι τράπεζες ήταν, είναι και θα είναι ο απόλυτος φίλος της κοινωνίας, και η πορεία τους δεν αφήνεται στην τύχη. Φυσικά, καμία αναφορά δεν έγινε ποτέ για το πώς το τραπεζικό σύστημα πέρασε στα χέρια τεσσάρων τραπεζιτών κυριολεκτικά για μια χούφτα ευρώ. Καμία κουβέντα. Αρκεί που οι καταθέσεις είναι στη θέση τους. Όλα τα άλλα θα λυθούν, εφόσον κάθε Κυριακή τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων να έχουν ομοιόμορφη διαφήμιση που άλλοτε είναι κίτρινη, άλλοτε μπλε, κι άλλοτε πράσινη.
Οι τρομοκράτες θα μας σφάξουν όλους: Ο κίνδυνος της τρομοκρατίας είναι ένα από τα κλασσικότερα χαρτιά των απολυταρχικών καθεστώτων. Κι αυτό παίχτηκε πολλάκις τα τελευταία χρόνια. Είτε ως απειλή που έρχεται σύμφωνα με «αποκλειστικές πληροφορίες» από την αστυνομία, είτε μετά από κάποια τουλάχιστον περίεργα χτυπήματα, από ακόμη πιο «τουλάχιστον» ύποπτες τρομοκρατικές ομάδες με αστεία ονόματα και προκηρύξεις που μοιάζουν σα να βγήκαν απευθείας από γραφείο Τύπου ή αρχισυντάκτη εφημερίδας.
Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα που όλοι λίγο-πολύ είδαν τα τελευταία χρόνια να περνούν ως «ρεπορτάζ» από τα μάτια και τα αυτιά τους. Φυσικά, υπάρχουν αρκετά ακόμη, ιδιαίτερα όσον αφορά συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις που αφορούν επιχειρηματικά συμφέροντα ή ιδιωτικοποιήσεις, τα οποία συνοδεύτηκαν από μαζικές διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά κυρίως μέσα, και Δελτία Τύπου που ο χαρούμενος παρουσιαστής ειδήσεων διάβαζε το βράδυ λίγο πριν ή λίγο μετά τις οκτώ.
Το μόνο που μένει για όλους αυτούς είναι η δική τους δημόσια διαπόμπευση. Να μάθουμε τα ονόματά όσων βρίσκονταν όχι μόνο στα σεμινάρια του ΔΝΤ, αλλά και στα payroll επιχειρήσεων, υπουργείων, εταιρειών. Να ξέρουμε πως όταν κάποιος απευθύνεται στον κοινό, έχει από κάτω τη σωστή λεζάντα. Γιατί άλλο να δηλώνεις «δημοσιογράφος» κι άλλο εκπρόσωπος της Siemens, του ΔΝΤ ή της Τάδε Τράπεζας. Έχει τεράστια διαφορά, γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας.


Ελληνικά/ξένα ΜΜΕ παρουσιάζουν ένα παράλογο Τσίπρα που πιέζει υπερβολικά τους δίκαιους δανειστές που υποφέρουν.Έπιασαν τόπο τα σεμινάρια ΔΝΤ

Για κάποιους είναι δικαίωση ολόκληρων χρόνων αδιάκοπης εργασίας και έρευνας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και των Μνημονιακών συμβάσεων. Για κάποιους άλλους είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι το οριστικό και αμετάκλητο τέλος της φαύλης τυραννίας και εθνοπροδοσίας τους πλησιάζει ανεπιστρεπτί. 
Αξίζει άγαλμα η Κωνσταντοπούλου αν είναι τίμιες και ειλικρινείς οι προσπάθειες της και καταδικαστούν με τις βαρύτερες των ποινών όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της γενοκτονίας - και συγχωρείστε μου την καχυποψία αλλά πλέον η κατάσταση στην Ελλάδα δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, οπότε όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. 
Και χωρίς δικαστήρια, φυλακές και σίγουρα κάποιες κρεμάλες για εσχάτη προδοσία το αποτέλεσμα των ερευνών είναι χαρμόσυνο μόνο σε ηθικό επίπεδο, ενώ σε πολιτειακό και ποινικό μακράν απέχουμε από την απόδοση δικαιοσύνης. 
Λυπάμαι, αλλά από λόγια χορτάσαμε, ακόμα και από τα ωραιότερα και δικαιότερα, Από εδώ και πέρα μόνο πράξεις και τίποτε άλλο.

Εργαστήρι δημοσιογραφίας του ΔΝΤ (οι εγγραφές ξεκίνησαν) – by To Skouliki Tom

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το κακό! Ενοχλούμαστε δηλαδή επειδή κάποιοι Έλληνες δεν είναι τεμπελόσκυλα και θέλουν να είναι επαγγελματίες στη δουλειά τους; Πειράζει που ορισμένοι παραμένουν τελειομανείς όταν γύρω τους κυριαρχεί η προχειρότητα και το άρπα-κόλλα;
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσει τη σχετική λίστα από το ΔΝΤ, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο, αφού πρέπει να είσαι εντελώς καθυστερημένος για να μην καταλαβαίνεις ποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι εξυπηρετούν εδώ και 5 χρόνια τα συμφέροντα των δανειστών και χειραγωγούν την κοινή γνώμη.
Αλήθεια, η ΕΣΗΕΑ έχει πάρει χαμπάρι τί συνέβη; Όχι ε;
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είπε επίσης ότι γίνονταν μυστικές συναντήσεις στελεχών του ΔΝΤ με κυβερνητικούς εκπροσώπους της Γερμανίας και της Γαλλίας, σε ξενοδοχεία της Ουάσιγκτον, προκειμένου να μην γίνει αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, μέχρι οι τράπεζες αυτών των δύο χωρών να απαλλαγούν από τα ελληνικά ομόλογα.
Μάλιστα, οι συναντήσεις αυτές γίνονταν προτού μπει η Ελλάδα στα μνημόνια. Δηλαδή, ήταν όλα κανονισμένα.

adiasistos
Αφού τα σεμινάρια του ΔΝΤ δεν είναι κάτι κακό γιατί δεν βγαίνουν να το πούνε όσοι δημοσιογράφοι συμμετείχαν να ακούσουν και μπράβο;
Aris Chatzistefanou
Κάτι λάθος πρέπει να έχει γίνει με τη λίστα των δημοσιογράφων στην εφημερίδα Ακρόπολη. Αυτοί δεν είναι μαθητές του ΔΝΤ είναι οι καθηγητές

KostasKatsandredakis
Λίστα σεμιναρίων δντ  σε δημοσιογράφους  και μαλακίες: αφού τους έδιναν έτοιμα τα κείμενα τι στο διάολο τους μάθαιναν, ανάγνωση;
ELVA Oλο και καποιο κολπακι μαθαιναν.Πχ πως θα φαινεται κανεις ...φερεγγυος ενω ειναι ξεπουλημενο ατομο του κερατα και τενεκες! :p
olympiada  ορθοφωνία‬

Αυτό που Λιάνα άκουσε για τους δημοσιογράφους που "εκπαιδεύονταν" από το ΔΝΤ και εξοργίστηκε με τον Ρουμελιώτη και όχι με τους άλλους...
choricos
Η Κανέλλη κι οι λοιποί"αγανατισμένοι"γιατί τν πέφτουν στο Ρουμελιώτη κ δεν τολμούν να ζητήσουν τα ονόματα δημοσιογράφων απευθείας απ'το ΔΝΤ?

StefanosΑν πρότειναμε αντι για συντάξεις να μειωθούν οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά και το ΔΝΤ το απέρριψε τι ακριβώς κουβεντιαζουμε μαζι τους ακόμα;
ManolisMavrantonakis
Το ΔΝΤ έκανε πληρωμένα σεμινάρια σε δημοσιογράφους. Μαλακία.  Χιλιάδες ηλίθιοι φιλελέδες στα social media κάνουν την ίδια δουλειά τζάμπα.
___________________________________

3 σχόλια:

  1. Στα όνειρα μου περπατάω ανάμεσα σε τάφους.Τάφους με πολιτικούς και δημοσιογράφους.
    Στίχοιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για όποιον ενδιαφέρεται να ακούσει και την άποψη της άλλης πευράς:
    http://www.skai.gr/news/greece/article/283872/katarriptodai-oi-kataggelies-roumelioti-gia-sheseis-dimosiografon-dd/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.