Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

'Αυτοί προσκυνάνε λείψανα ρε' ―τι να σου κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ (με τους Ουκρανούς του);


Μου έλεγε ένας φίλος στην Αθήνα πως νιώθει κορόιδο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Αριστερός, αλλιώς τα περίμενε. Κι εγώ μα δε μετάνιωσα. Έχω, και είχα όταν ψήφιζα, πλήρη επίγνωση ότι υποστήριζα το μη χείρον ως βέλτιστον. Ότι για μένα πρώτος ερχόταν ο κίνδυνος του εκφασισμού που ζήσαμε με τους Βορίδηδες, ότι έπρεπε με κάθε τρόπο να μπει φρένο στην ασύδοτη οικογενειοκρατία των ολιγαρχών.

Με τη ΧΑ έξω να τρομοκρατεί μάρτυρες, με τα κανάλια ανενόχλητα να ρίχνουν λάσπη, με την El Dorado να μολύνει και να χρησιμοποιεί τα MAT (που εγώ πληρώνω)ως προσωπική φρουρά του Μπομπολιστάν, με τις αναβολές στη δίκη Φύσσα (που.. ναι ξέρω άσχετο: η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, τι να σου κάνει η Κυβέρνηση) δε βλέπω τις αλλαγές που ήλπιζα. Όμως δε βλέπω και την κατρακύλα που ζούσαμε. Και περιμένω.
Γιατί τι να σου κάνουν κι οι καλές προθέσεις σε μια χώρα που ο κόσμος προσκυνάει λείψανα;

Σας μεταφέρω το post  φίλης και το διάλογο που με έκανε να ξανασκεφτώ τα ανωτέρω και πιο κάτω μια ανατριχιαστική είδηση που μεταφέρω εδώ με την ελπίδα να διαψευθεί: «Ο Τσιπρας και Υπουργός Υγείας Νοσηλεύουν από χτες 7 Πρωτεργάτες της Ουκρανικής Εθνοφρουρας....δλδ Εφτά Ναζιστές πρωτεργάτες του Πραξικοπηματος του Κίεβου, από αυτούς που έκαψαν ζωντανές έγκυες γυναίκες και βομβαρδίζουν το Ντονμπάς κυκλοφορώντας στους δρόμους με άρματα μάχης στολισμένα με σβάστικες».


Σύμφωνα με τα παραλειπόμενα της Ιστορίας μετά την ήττα στο Μαραθώνα ο γιος του Δαρείου,Ξέρξης,είχε αναθέσει σε έναν δούλο του να του θυμίζει καθημερινά,3 φορές τη μέρα, για δέκα ολόκληρα χρόνια «Βασιλιά, θυμήσου τους Αθηναίους».
Στην απέναντι όχθη ο Θεμιστοκλής είχε αναθέσει στο δούλο του να του θυμίζει τη νίκη του Μιλτιάδη κάθε μέρα,κι έτσι ο στρατηγός ήθελε να τον ξεπεράσει,γνωστή η φράση του "Ουκ εα με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον”.
Εγώ έχω κάθε πρωί στο σχολείο,έναν φίλο αριστερό και συνάδελφο μαθηματικό που με πρήζει: "φιλενάδα,την πατήσαμε με το ΣΥΡΙΖΑ; μας πιάσανε μαλάκες; εμάς που δεν ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ το 1981;"
ρε κωστάκη,άσε με και έχω πίεση,μη με φουντώνεις κι εσύ κάθε μέρα.

Daphne Chronopoulou Γνωρίζουμε ότι ήταν η μόνη επιλογή στη δεδομένη στιγμή. Ξέραμε και ξέρουμε τι θα σήμαινε η αποχή. Με ανοιχτά μάτια επιλέξαμε το μη χείρον Σοφία.
Κι η αριστεροσύνη δεν έχει καμιά δουλειά μ' αυτά, ο φασισμός που ζούσαμε έχει.


Sofia Lampiki όχι,εγώ μετάνοιωσα,δεν έπρεπε να ψηφίσω τίποτα,δεν θέλω να έχω την ευθύνη για όσα γίνουν και την έχω


Daphne Chronopoulou Ποτέ δεν ψήφιζα. Και ήρθε μια ώρα που ένιωσα πως για την αποχή με βάραινε ευθύνη.
Τελικά νιώθω ότι δεν υπάρχει ελπίδα, κόντρα στον άνεμο φτύνουμε. Τα λόγια του Παναγιώτη επαναλαμβάνω από προχθές: «Προσκυνάνε λείψανα ρε».
_____________________________________
Και δε μιλάμε για περαστικά κι ασήμαντα ή για το αν η  νεα Κυβέρνηση εκκλησιάστηκε το Πάσχα (όπως σχεδόν όλη η Ελλάδα εξ άλλου και ουδόλως με ενοχλεί) αλλά για τα ουσιώδη. Πάρτε μια γεύση:


Ο Τσιπρας και Υπουργός Υγείας Νοσηλεύουν από χτες 7 Πρωτεργάτες της Ουκρανικής Εθνοφρουρας....δλδ Εφτά Ναζιστές πρωτεργάτες του Πραξικοπηματος του Κίεβου, από αυτούς που έκαψαν ζωντανές έγκυες γυναίκες και βομβαρδίζουν το Ντονμπάς κυκλοφορώντας στους δρόμους με άρματα μάχης στολισμένα με σβάστικες.

Τραυματίες της ουκρανικής ναζιστικής Εθνοφρουράς και του ουκρανικού στρατού προσκλήθηκαν στην Αθήνα για νοσηλεία

Τραυματίες της ουκρανικής Εθνοφρουράς καθώς και τραυματισμένοι στρατιωτικοί του ουκρανικού στρατού που, ως κομμάτια του καθεστώτος του Κιέβου, διεξάγουν πόλεμο εναντίον του εξεγερμένου λαού του Ντονμπάς, βρίσκονται από χθες Πέμπτη στην Αθήνα για νοσηλεία.
Τα ουκρανικά ΜΜΕ αναπαράγουν από χθες το πρωί την είδηση η οποία είναι διασταυρωμένη και από ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης, δεν απορρέει δηλαδή από δεσμεύσεις έναντι του ΝΑΤΟ, δεν είναι κάτι καινούργιο (σσ σίγουρα όμως όχι και πολύ γνωστό) και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης βοήθειας του ελληνικού κράτους προς την Ουκρανία (γενικά…), η οποία περιλαμβάνει αποστολή φαρμάκων, βοήθεια στους ομογενείς (άγνωστο αν περιλαμβάνονται και οι “Ελληνες της ανατολικής Ουκρανίας) κλπ.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, βαριά τραυματισμένα μέλη της ουκρανικής Εθνοφρουράς επρόκειτο να φθάσουν την Πέμπτη 14 Μαΐου στην Αθήνα από το Κίεβο για νοσηλεία, όπως προκύπτει από δήλωση της συμβούλου τού Ποροσένκο, βουλευτή και επικεφαλής της επιτροπής του ουκρανικού κοινοβουλίου για θέματα υγείας, Όλγα Μπογκομόλετς, στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNN. Μάλιστα, το γραφείο Τύπου της Εθνοφρουράς ευχαριστεί τη βουλευτή για τη «μεσολάβηση».....Συνέχεια: to periodiko
________________
Εικόνα 
Με ipad και κινητά στην ουρά για προσκύνημα λειψάνου:
Το αδιαχώρητο από το πρωί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου μεταφέρθηκαν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας με αυτοκίνητο της αποστολικής διακονίας της Ελλάδος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας. Οι πιστοί έχουν σχηματίσει ατελείωτη ουρά για να προσκυνήσουν τα λείψανα τα οποία θα παρέμεναν στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου για περίπου δύο ώρες , αλλά λόγω κοσμοσυρροής η παραμονή στο νοσοκομείο θα παραταθεί....mixani tou xronou



1 σχόλιο:

  1. Τραγικό!
    Αυτό που πάνω απ' όλα προσωπικά με θλίβει βαθιά Δάφνη μου, είναι η απελπισία των ανθρώπων που η μόνη τους ελπίδα είναι να προσκυνήσουν και να ζητήσουν απ΄ την νεκροκεφαλή μιας "αγίας" αυτά που πρώτα δεν μπορούν οι ίδιοι να δώσουν στον εαυτό τους και ως προέκταση φυσικά και η κοινωνία...
    Όσο για τη νοσηλεία του φασισταριού, θα προσπαθήσω να μάθω το γιατί... δλδ σε τι μπορεί αυτό να εξυπηρετεί μια κυβέρνηση που μπλα μπλα θέλει να λέγεται αριστερή; :(
    Καλή μας Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.