Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Φαλτσιανί ή Λαγκάρντ να γιατί ο Παπανδρέου... (με σχόλια)



Δε θα ξεχάσω τον Παπανδρέου (εκλεγμένο Πρωθυπουργό μας) να γυρνά τη γη για να κατηγορήσει τους Έλληνες προετοιμάζοντας την οικονομική υποδούλωση της χώρας και καλλιεργώντας εχθρικό κλίμα εκτός Ελλάδος και μια βαριά ενοχή εντός επειδή τάχα εγκληματήσαμε εκσυγχρονίζοντας τις κουζίνες μας (με προϊόντα Ζίμενς).
Διαμαρτυρόμουν τότε επειδή, ό,τι κι αν είχαμε κάνει, ο Πρωθυπουργός μας όφειλε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά μας, γι αυτό τον εκλέξαμε, αυτή ήταν η δουλειά και η υποχρέωσή του. Ο Παπανδρέου (κι οι επόμενοι μετά από αυτόν) φέρθηκαν σα δικηγόροι που στη δίκη γίνονται εισαγγελείς κι όταν ο εντολέας τους διαμαρτυρηθεί απαντούν πως έφταιξε και θα πληρώσει. 
Δεν είναι τρελό, το ζήσαμε, και ιδού περί κινήτρων από το Φαλτσιανί, τον καταζητούμενο γαλλοϊταλό που έχει δώσει το όνομά του στη λίστα που υπέκλεψε (τη γνωστή σ' εμάς ως Λαγκάρντ από την κυρία που μας την έφερε). 
Και να πώς ερμηνεύει ο Φαλτσιανί την προδοσία Παπανδρέου:
«Ο Παπανδρέου» λέει «δέχθηκε πιέσεις και εκβιασμούς».
«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ. πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά) Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου».

Άλλαξε η Κυβέρνηση μα το θέμα δεν πρέπει να ξεχαστεί. Αρκετά κρύβουμε κάτω από το χαλί σ΄αυτή τη χώρα κι ελπίζω να το διδαχθήκαμε πια πως τέτοια μυστικά δεν πρέπει να  κρύβονται. 
Ιδού η είδηση με σχόλια:


από: thetoc
Τον ισχυρισμό πως ο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εκβιάστηκε να φέρει την Τρόικα ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό προβάλει ο Ερβέ Φαλσιανί - το πρώην  στέλεχος της  HSBC, που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ» - σε βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα. 
Η ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera, προδημοσιεύει μερικά αποσπάσματα του βιβλίου Φαλσιανί στο οποίο υποστηρίζει ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας.
Αυτό, πάντα κατά την άποψή του, συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας. Ο Παπανδρέου, λέει, δέχθηκε«πιέσεις και εκβιασμούς».
«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ. πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά) Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί.
Στο βιβλίο του, με τίτλο «La cassaforte degli evasore» («Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων»), το οποίο συνέγραψε μαζί με τον δημοσιογράφο της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας «Sole 24 Ore» Άντζελο Μινκούτσι, αναφέρει ένα ακόμη όνομα από το «μέτωπο του Νότου»: «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, ο Εμίλιο Μποτίν από το Banco Santander (σ.σ. της οποίας ήταν ιδιοκτήτης ως τον θάνατό του τον περασμένο Σεπτέμβριο), ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC στη Γενεύη».  

Ποιος είναι ο Ερβέ Φαλσιανί  

Ο 44χρονος γαλοϊταλός Φαλσιανί, που καταζητείται από τις ελβετικές αρχές, μεγάλωσε στο Μονακό και προσελήφθη ως αναλυτής συστημάτων υπολογιστών σε εκεί υποκατάστημα της HSBC το 2000. Έξι χρόνια αργότερα μετατέθηκε στην HSBC Γενεύης όπου την διετία 2006-7 συγκέντρωσε οικονομικά στοιχεία για περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας από τουλάχιστον 200 χώρες που διατηρούσαν 300.000 και πλέον ιδιωτικούς λογαριασμούς.
Όταν τον Δεκέμβριο του 2008 οι ελβετικές αρχές τον κάλεσαν για να τον ανακρίνουν, ο Φαλσιανί κατέφυγε με την σύζυγο και τα δυο παιδιά τους στη Γαλλία. Εκεί κατέβασε εμπιστευτικές πληροφορίες από τους λογαριασμούς της HSBC σε πέντε δισκέτες τις οποίες παρέδωσε στις γαλλικές αρχές οι οποίες δεν μπορούν να τον εκδώσουν στην Ελβετία διότι ο νόμος απαγορεύει την έκδοση γάλλων πολιτών.
Η γαλλική κυβέρνηση, μέσω της τότε υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ (και νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου), μοιράστηκε τις πληροφορίες με άλλες κυβερνήσεις μεταξύ των οποίων η ελληνική - εξ ου και η μετονομασία της «λίστας Φαλτσιανί» σε «λίστα Λαγκάρντ»

S... L...

Ο κοινωνικός εθισμός στη διαπλοκή και την διαφθορά είναι να μαθαίνεις από ένα στέλεχος πολυεθνικής τράπεζας πως ο πρωθυπουργός της χώρας σου σε έβαλε στο ΔΝΤ εκβιαζόμενος για τη μαμά του και να είναι απλώς Τρίτη.

Michail Ignatiou ‏@mignatiou  
Κορριέρε Ντέλλα Σέρα: Ο Σαρκοζί εκβίασε τον Παπανδρέου με τη “Λίστα Λαγκάρντ”  

npanagiotopoulos ‏
Υπήρξε συγκάλυψη στη βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν στη λίστα Λαγκάρντ;Αλλοιώθηκαν στοιχεία πλην αυτών του Παπακωνσταντίνου;

Φαλτσιάνι: O Σαρκοζύ γνώριζε ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου ήταν στη λίστα με καταθέσεις 500 εκ., και εκβίαζε για να αποδεχθεί το Μνημόνιο

Ο Φαλτσιάνι αποκαλύπτει την μέθοδο του "ξεπλύματος" στην λίστα του SwissLeaks http://goo.gl/fb/gL9qzK  

Φαλτσιάνι: Yπάρχει μια βιομηχανία φορολογικής απάτης http://ysterografonews.gr 
Φαλτσιάνι: H αποκάλυψη των SwissLeaks ήταν η κορυφή του παγόβουνου http://dlvr.it/8TSwzx  
ptsiaras @ptsiaras 
Ο Σαρκοζί εκβίασε Γ. Παπανδρέου να φέρει τρόικα στην Ελλάδα, γιατί η Μαργαρίτα είχε 500 εκ.€ στο εξωτερικό. Κακη εποχή για ΓΑΠ χωρις ασυλία

 από τον Απρίλιο τα θυμάμαι (μα τα Κανάλια δεν έλεγαν λέξη)



koulouri nektaria ‏
αυτη η οικογενεια πρεπει να μπει ολη μεσα στη μπουζου αφου κατασχεθουν τα υπαρχοντ
Michael Grigoriadis 
Μήπως τόσα πήρε για το διαζύγιο η μαμά?


P. Baziotopoulos  
H εμπλοκή του Σαρκοζί και η αργότερα περίεργη έχθρα του με τον Παπανδρέου αρχίζουν πλέον να έχουν νόημα... Επίσης...
Ντίμαργκ ‏
Εντάξει έγινε μια μαλακία με τη μαμά του ΓΑΠ και μπήκαμε στο μνημόνιο, συμβαίνουν αυτά, τουλάχιστον ο ίδιος και ο μπαμπάς του τα πήγαν καλά

Μπίρλας και Κόρκος  
Τον ΓΑΠ ρε αλήτες; Τον ΓΑΠ δεν μπορεί ένας Σαρκοζί να τον απειλεί.

Χριστοφ. Ζαραλικος
Και η μάνα μου κρύβει 500€ σε κάποιο ντουλάπι του σπιτιού και φοβάται μην το μάθουμε. ΓΑΠ σε νιώθω

Stefanos  
Τωρα κανονικά θα πρέπει ο ίδιος ο ΓΑΠ να ζητήσει να ερευνηθει άμεσα η λίστα Λαγκαρντ και να αποδειχθεί η αθωότητα της μητέρας του. Σωστά;

Theofanis Vergos   
Ο Σαρκοζί με αυτό στα χέρια, η Μέρκελ με το ημερολόγιο του Χριστοφοράκου. Καταλαβαίνεις τώρα τι γίνεται!

άτακτος  

Κατάλαβες τώρα τι εννοούσαν οι συριζαίοι όταν έλεγαν προεκλογικά "Έμας δε μας κρατάνε από πουθενά"

Για να είμαστε δίκαιοι (πιο πολύ από ό,τι ήταν τα δικά του κανάλια) ιδού και η απάντηση ΓΑΠ για όποιον ενδιαφέρεται
Παπανδρέου για Φαλσιανί: Η αλητεία στο απόγειό της

4 σχόλια:

  1. ουστ ! ολη οι οικογενεια
    μονο η μιμη να μεινει γιατι εχει κατι γυμνες φωτογραφιες αο παληα συλλεκτικες χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξ άλλου δεν τη δέχθηκαν ποτέ στην οικογένεια.
      Όπως δε δέχθηκαν και το Γιώργο Γεωργίου Παπανδρέου, τον ετεροθαλή αδελφό γιό Κυβέλης.

      Μα άσωτε... ειλικρινά τώρα άλλες γυμνές δε βρήκες και καταφεύγεις στη Μιμάρα;

      Διαγραφή
  2. [...]
    "Μη μαδάς τις ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
    παραπονεμένο μου
    είσαι η καλή μου η μοίρα
    και το πεπρωμένο μου
    Είσαι η καλή μου η μοίρα
    και το πεπρωμένο μου
    μη μαδάς τις μαργαρίτες
    παραπονεμένο μου..."[...]

    [Λαϊκό τραγουδι]

    κι επίσης άλλο ένα

    "Δε μιλούν οι ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
    δε μιλούνε τα λουλούδια
    κι άδικα καλέ μου μη ρωτάς"

    https://www.youtube.com/watch?v=Jes5FQybAfc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη συγκεκριμένη Μαργαρίτα μου φαίνεται ουδείς καταφέρει να τη μαδήσει. Μάλιστα αν πιστέψουμε κάτι αναμνήσεις μάλλον εξαργύρωσε λαμπρά το διαζύγιό της. Στην αρχή με πανάκριβο liftingκι ύστερα, πανέξυπνα, με χρήμα αλλά και υπόσχεση υπουργοποίησης του ζαβού της γιού πράγμα που επίσης εξαργυρώθηκε όταν ο εν λόγω υιός πρωθυπύργεψε και φαίνεται δεν ξέχασε πόσα της χρωστάει.

      Άρα, αφού δεν είναι για τη Μαργαρίτα που λέγαμε
      θα εκλάβω τα άσματα ως αφιέρωση σ΄εμένα
      και θα χαρω που Είμαι η καλή σου η μοίρα Νώντα μου.

      Καλό μας ξημέρωμα!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.