Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Εθελοντικά Μαθήματα Μυκόνου― Αρχίζουμε!



Πολύ χαρούμενη που ξεκινάμε και φέτος τα Εθελοντικά Μαθήματα. Σε λίγο, Κυριακή απόγευμα, έχουμε συνάντηση οι Δάσκαλοι των  Εθελοντικών Μαθημάτων Μυκόνου  για να συζητήσουμε τελευταίες λεπτομέρειες και να γνωριστούμε.


Ζωγραφική Luis Orosco,
Eλεύθερο σχέδιο Βασίλης Καββουρίδης
Ψηφιδωτό Ειρήνη Συριανού.
Πληροφορική Νατάσα Καμμή (που με αυταπάρνηση προσφέρει διπλά αφού ανέλαβε και τη Γραμματεία μας)
Εξυπηρέτηση Τουριστών Βάσω Αβραμούδη
Χασάπικο Γιάννης Βλασόπουλος
Παραδοσιακοί Μυκονιάτικοι Χοροί Θωμάς Κονταρίνης
Αεροβική Γυμναστική Βάνα Μαυράκη
Χάθα Γιόγκα Αγγελική Σαμοΐλη
Ποδηλατοδρομία Στέλλα Χατζηιωάννου
Τάβλι Κώστας Αθ. Κουσαθανάς

Λέσχη Ανάγνωσης Αγγελική Καλαφάτη
Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά (5η χρονιά) Αγγελική Καλαφάτη

Ποίηση- Στιχουργική η εγώ υποφενόμενη

Πρώτος μα 'Χορηγός" του χρόνου των επαφών και της καλής καρδιάς του ο Δημήτρης Χανιώτης που πάντα παρών μας ενθαρρύνει και αναλαμβάνει κλειδοκράτορας στην Άνω Μερά.

Το κείμενο που ακολουθεί, καλωσόρισμα και κανονισμός μας, το ετοιμάζαμε χθες ως αργά τη νύχτα με τη Νατάσα Καμμή. Όποιος θέλει να βοηθήσει εκτυπώνει, μοιράζει και τοιχοκολλά (σε μαγαζιά της Μυκόνου ή τα κοινωνικά δίκτυα) το Δελτίο Τύπου μας και το Πρόγραμμα μας.
Σας περιμένουμε να διδάξετε, να διδαχθείτε ή να μας συμπαρασταθείτε.

Εθελοντικά Μαθήματα Μυκόνου

Αρχίζουμε πάλι από 15 Ιανουαρίου 2015
 τα Εθελοντικά Μαθήματα στη Μύκονο και την Άνω Μερά.

Σκοπός μας είναι να μοιραστούμε τις γνώσεις και την πείρα μας και μεταδίδοντάς τις να έρθουμε πιο κοντά για να περάσουμε ένα ζεστό δημιουργικό χειμώνα.
Οι εθελοντές δεν ανταγωνίζονται τους επαγγελματίες δασκάλους και καθηγητές μα έρχονται, σε καιρό οικονομικής κρίσης, να συμπληρώσουν κενά ή να προσφέρουν μαθήματα που δεν είναι βολικό ή συμφέρον να οργανωθούν από φροντιστήρια και  Δήμους.
Μέσα από αυτή την ανταλλαγή των γνώσεών μας γεννιέται μια νέα αλληλεγγύη, βασισμένη στον αλληλοσεβασμό και τη γενναιοδωρία, που έρχεται να προτείνει έναν άλλο τρόπο ζωής και ένα καινούργιο ήθος στην Κοινωνία, στηριγμένο όχι στο χρήμα και τον ανταγωνισμό αλλά στην επικοινωνία και την αλληλεγγύη. Γι'  αυτό και έχουμε νόμο μας απαράβατο να μην ανταλλάσσουμε ούτε ένα ευρώ. Οι εκάστοτε ανάγκες, είτε είναι σαπούνι για το μπάνιο και μπουκάλια πόσιμο νερό είτε συγκεκριμένα υλικά του κάθε μαθήματος (όπως χαρτιά, μολύβια, μπογιές, ψηφίδες κ.λ.), καλύπτονται είτε ατομικά από τον καθένα μας (όπως π.χ. το μπλοκ για το μάθημα της Ζωγραφικής) είτε από δωρεές και χορηγίες.
Προσκαλούμε λοιπόν όποιον νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει, ο ίδιος ή η επιχείρησή του, μα πάντοτε σε είδος και ποτέ (ποτέ-ποτέ) σε χρήματα. Το ίδιο ισχύει για τους συμμετέχοντες. Όπως οι δάσκαλοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τη γνώση και το χρόνο τους έτσι δάσκαλοι και μαθητές φέρνουν καθένας ό,τι και όσο μπορεί.

Η οργάνωσή μας είναι οριζόντια, δίχως διευθυντές και ανωτέρους και οι κανόνες μας είναι απλοί.

Κάθε δάσκαλος έχει:
α) Την ευθύνη της διδακτικής του αίθουσας και φροντίζει να την αφήνει πάντοτε ασφαλή (κλειδωμένη) και καθαρή, δίχως σκουπίδια, όπως τη βρήκε και αν είναι δυνατόν ακόμα καλύτερη.
β) Κατάλογο των μαθητών του με τηλέφωνα (ή ηλεκτρονικές διευθύνσεις) τους οποίους αναλαμβάνει να ειδοποιεί σε περίπτωση που το μάθημα θα αναβληθεί ή θα ματαιωθεί.

Κάθε μαθητής έχει:
α) Την υποχρέωση να έρχεται στην ώρα του, να σέβεται τους συμμαθητές και την προσφορά του δασκάλου.
β) Την υποχρέωση να ειδοποιεί το δάσκαλό του σε περίπτωση που θα απουσιάσει ή θα σταματήσει.

Έτσι απλά, γεμάτοι όρεξη και κέφι ξεκινάμε με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη άλλο ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης ώστε γυμνάζοντας το μυαλό και το σώμα μας να μοιραστούμε ένα θαυμάσιο εποικοδομητικό χειμώνα και να γνωριστούμε καλύτερα .


Καλή αρχή και Καλή Επιτυχία σε όλους!

Εθελοντικά Μαθήματα Μυκόνου
___________________________________________________________
Το Πρόγραμμα το έχω σε μορφή μη αναρτήσιμη
 μα ως αύριο ελπίζω να το δημοσιεύσω. 

 Πληροφορίες και Εγγραφές: ☎ 
  Naτάσα Καμμή 6937 08 48 47 
και Δημήτρης Χανιώτης 6974 77 54 3
facebook: ethelontika mathimata mykonou 


_____________________
Εικόνες
Πάνω: το δενδράκι σύμβολό μας
Κάτω φωτογραφίες από την πρώτη μας συνάτηση. Λείπουν πολλοί που ακόμα δεν έχουν επιστρέψει στο νησί.
Την ομαδική την τράβηξα εγώ. Κι ύστερα με τους αγαπημένους φίλους Αγγελική Καλαφάτη και Luis Orozco μείναμε λίγο παραπάνω για ένα κρασί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.