Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Επιτέλους το Αντιρατσιστικό― αλλά δε χαίρομαι




«Το ρατσιστικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από το Γ’ θερινό τμήμα της Βουλής στις 26 και 27 Αυγούστου» διαβάζω.
Αντιπαρέρχομαι αυτό το «θα» το σίγουρο―
[έχει καθυστερήσει χρόνια, η πίεση από την ΕΕ είναι τεράστια και μόνη λύση και γι αυτό ήταν το Θερινό τμήμα της Βουλής].

Κουτσουρεμένο όμως, ίσα-ίσα θα τιμωρούνται οι "Αρνητές του Ολοκαυτώματος"  [τι θρησκευτικοί όροι Θεέ μου...] με πρόστιμα και μικρές ποινές.
Περιλαμβάνονται διατάξεις κατά της ρατσιστικής βίας κατά ομοφυλόφιλων, μα καμιά πρόοδος προς Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια ή προς δικαιώματα αυτών των ζευγαριών να υιοθετούν όπως τα ετερόφυλα. [Η σχετική διάταξη παγώνει «για την ώρα'», διαβάζω στα ΝΕΑ, διότι, το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να καταθέσει ξεχωριστή τροπολογία με την οποία θα προωθούνται οι απαιτούμενες τροποποιήσεις του Οικογενειακού Δικαίου [μη χαθούν ευκαιρίες ψηφοθηρίας].

Για ευπαθείς ομάδες, χρήστες ή μετανάστες δε βλέπω καλυτέρευση.
Επίσης στην ανακοίνωση δε μου άρεσε αυτό το 'θα ψηφιστεί' το σίγουρο. Μα τι περίμενα, φωτισμένους νομοθέτες; Ακόμα κι αυτό το μισό βηματάκι προς τον σύγχρονο κόσμο  στη ζούλα γίνεται και πρέπει να πούμε και πάλι καλά.
_______________________
Εικόνα
Παλιότερη από την αγαπημένη 'Τρύπα' του Τέο Ρόμβου

2 σχόλια:

  1. όπως το είπες...με μικρά βηματάκια ίσως μια μέρα φτάσουμε κάπου καλύτερα.Το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι είναι και αυτό....από το τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.