Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ο Ταγίπ Εφέντη και το πουλάκι






Όπως κατάφερε ο Ταγίπ Ερτογάν να μην παιχτούν στα (πουλημένα εκεί όπως εδώ) κανάλια της Τουρκίας τα ηχητικά ντοκουμέντα που τον ενοχοποιούν νόμισε ότι θα κατάφερνε να φιμώσει και το Διαδίκτυο. Κέρδισε κάποιο δικαστήριο με το οποίο ζητά να μπλοκάρει το Twitter κάποια hashtags κι επειδή το Twitter τον αγνόησε, σα δικτάτορας άλλου αιώνα αποφάσισε να το κλείσει.
Τόσο καταλαβαίνουν. Δέκα εκατομμύρια Τούρκοι μπαίνουν με άλλο τρόπο και μέχρι κι ο  Jack Dorsey (ιδρυτής και ιδιοκτήτης δημοσίευσε οδηγίες στα τουρκικά). Σε μηνύματα, σε κοινωνικά δίκτυα αλλά και σε graffiti σε τοίχους οι οδηγίες. 2.5 εκατομμύρια twits (17.000 το λεπτό) ποσταρίστηκαν από την Τουρκία μετά το μπλοκάρισμα του Τwitter, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Τα σαββατοκύριακα των τουρκικών εξεγέρσεων έχουν γίνει συνήθεια που ανέδειξε μια νέα αλληλεγγύη στις πλατείες και το χιούμορ ως όπλο. Σημάδι ακόμα της εποχής μας πως ενώ ο Ταγίπ Ερτογάν αποπειράται να μπλοκάρει το πουλάκι στη χώρα του, ο ο Πρόεδρος Γκιουλ αποδοκιμάζει κι ο δήμαρχος της Άγκυρας τουϊτάρει όλη τη νύχτα.

Ιδού τα νέα γραφικά
 (κι όσο έρχονται προσθέτω):





―Καλώς ήλθατε στην Ιστανμπούλ
―Μεταφέρετε όπλα, ναρκωτικά, Twitter; 



Έχει όπλα το πουλάκι






―Ταγύπ, έχεις δει τα Πουλιά του Χίτσκοκ;



Οδηγίες στέλνει το πουλάκι από τη φωλιά του 





Οδηγίες και στους τοίχους


και σε αφίσες


8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yerine 4.2.2.5 ve 4.2.2.4 dns leri girin ben yaptım çalışıyor














κι έτσι η Τουρκία γέμισε Twits




















Αν θέλετε να συμμετέχετε στέλνετε στον Ερτογάν: @RT_Erdogan
στην επίσημη σελιδα του: https://twitter.com/RT_Erdogan . Όχι βρισιές όμως― οι Τούρκοι του Gezi_parki έχουν κρατήσει πολύ ψηλά το επίπεδο όπως αρνούνται κάθε υποστήριξη (καπέλωμα) από κόμματα.


_______________________________

Εξελίξεις (22 Μαρτίου 2014)

Σήμερα ο Ερτογάν μπλόκαρε και το Google DNS, κάτι που καμμιά χώρα δεν έχει κάνει ως τώρα.

Απόδειξη, λένε όσοι Τούρκοι μπορούν να επικοινωνήσουν, ότι ο Ερτογάν ανήκει σε άλλη εποχή, ότι είναι δικτάτορας και σκοταδιστής. Tα tags #DictatorErdogan #googlednsbannedinturkey προστέθηκαν στα χθεσινά, o Πρόεδρος των ΗΠΑ λένε ότι επικοινώνησε με την Τουρκική Κυβέρνηση.  Όμως φίλοι στην Τουρκία μου λένε ότι δεν τα ξέρουν αυτά κι ότι ακόμα είναι δυνατόν να συνδεθούν.
Μετά τα ανωτέρω έλαβα:
Tο μυστικό για Τούρκους φίλουςhttps://www.mviter.com/
και τα νέα νούμερα:



23 Mαρτίου
Και ένα κοινό μυστικό που θα μοιραστώ μαζί σας. Εκτός από δημάρχους και αξιωματούχους που τουϊτάρουν στη Τουρκία υπάρχει κι ένας (ή μια) τουϊτεράς που  γράφει και αγγλικά και βρίσκεται στο κοντινό πολύ στενό περιβάλλον του Ερτογάν. Τον ψάχνουν  οι μυστικές υπηρεσίες, στην Άγκυρα κανείς πολιτικός δεν εμπιστεύεται κανένα, μαθαίνω και, όπως θα δείτε, τον ακολουθούμε 13 χιλιάδες λογαριασμοί. Ιδού για να τον χαρείτε@FuatAvniEng.

Ο Fuatavni υποστηρίζει ότι ο Ertogan γνώριζε από πριν για το δυστύχημα με ελικόπτερο που έγινε αιτία να σκοτωθεί ο αρχηγός κόμματος Mushin Yazicioglu όπως γνωρίζει ότι αν μαθευτεί αυτό θα καταλήξει στη φυλακή. Πιθανόν αυτός να είναι κι ο λόγος που έπαθε τέτοια μανία ξαφνικά εναντίον των κοινωνικών δικτύων. 
Και σαν να μην έφταναν τούτα τα οσμανοβυζαντινά σήμερα κυκλοφορεί κι η φήμη ότι στις 25 Μαρτίου όλα θα αλλάξουν, ο Ερτογάν δε θα είναι πια στη θέση του.  Πολλά ακούγονται, μάλιστα κυκλοφόρησε και μπανεράκι:

'Tρίτη 25 Μαρτίου. Μετά την κασέτα που κυκλοφορεί ο Ερτογάν δεν κάθεται στη θέση του'



 Και περιμένουμε την Τρίτη..


8 σχόλια:

  1. δεν παρακολουθώ αρκετά τα του Ταγίπ για να ειμαι ειλικρινής ...μου φαίνεται απίστευτη η κίνησή του! Ανθρώπους μορφωμένους δεν έχει δίπλα του να τον ορμηνεύουν; Ούτε περίμενα τέτοιο χιούμορ από τους Τούρκους! Εχουν πολύ γέλιο μερικά!
    ο Σουλεϊμάν και λοιποί αφέντες, της τότε εποχής, ωχριούν μπροστά του εν έτη 2014!
    καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Τούρκοι απέδειξαν το περασμένο καλοκαίρι (και κάθε σαββατοκύριακο από τότε) ότι έχουν και ήθος και χιούμορ― αξίζει όταν βρεις λίγο χρόνο να τα ψάξεις, ήταν αποκάλυψη.
      Καλό σαββατοκύριακο, ανοιξιάτικο Νάσια μου!

      Διαγραφή
  2. Το περίεργο είναι πώς λαοί σαν τους Τούρκους (με χιούμορ και δημοκρατική συνείδηση, αλλά και πολλά παθήματα από δικτάτορες) εκλέγουν "ηγέτες" σαν τον Ερντογκάν Bey. Αλλά βλέπεις ο Ερντογκάν είναι θρήσκος και φαίνεται ότι οι θρήσκοι Τούρκοι τον ανέδειξαν. Οι αιώνιες ζαβολιές της θρησκείας... Φυσικά θρησκεία και δικτατορία κάνουν θαυμάσιο πακέτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μακαρόνια τους πληρώνει μου λένε Τούρκοι φίλοι κι έχει, όπως λες, τους φανατικούς της θρησκείας, τους πιο αμόρφωτους.
      Παντού οι θρησκείες φίλε Ευώνυμε....

      (Θα μου επιτρέψεις να σε διορθώσω: Ταγύπ Μπέη― ο τίτλος μπαίνει μετά το μικρό, όπως σ΄εμάς ήταν τίμητικό το Κυρ-Γιάννη, Κυρά-Μαρία)

      Διαγραφή
    2. Καλώς με διορθώνεις. 'Αλλωστε δεν ξέρω τούρκικα περισσότερα από τις εκατοντάδες πολιτογραφημένες τούρκικης (αλλά όχι πάντα) προέλευσης λέξεις στη γλώσσα μας (μερικές ξέρω ότι είναι αντιδάνεια). Θυμήθηκα ότι Τούρκος που μου έστειλε e-mail (σε εμπορικό πλαίσιο) χρησιμοποίησε το "Bey" μετά το όνομά μου, αλλά δεν θυμόμουν αν ήταν το μικρό ή το επώνυμο ή και τα δύο... :-)

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ που δε σε ενόχλησε η διόρθωση. Σκέφτηκα ότι θα το έβρισκες ενδιαφέρον.
      Σίγουρα ήταν μετά το μικρό σου (εκτός κι αν δεν ήξερε ποιο είναι το μικρό σου). Αλλά σε είπε Μπέη; Μπράβο..Η κοινή λεξη για τον κύριο (π.χ. από ταξιτζή, σερβιτόρο) είναι Εφέντη.Με το Bey είναι σα να σε αποκάλεσε 'Άρχοντά μου, μια λέξη για τιτλούχους/αξιωματούχους όπως το My Lord).

      Καλό απόγευμα φίλε Ευώνυμε!

      Διαγραφή
  3. Μέχρι πρότινος θεωρούσα το Twitter παντελώς ανούσιο, μετά τα τελευταία έχει ανεβεί ένα σκαλοπάτι στην εκτίμησή μου. Θα συνεχίσω να μην το χρησιμοποιώ, αλλά πλέον θα το σνομπάρω με σέβας.
    Όσον αφορά τον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας, συνειρμικά με κάνει να αναρωτιέμαι τι πήγε στραβά στο δικό μας κίνημα της πλατείας και έσβησε τόσο άδοξα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Πρεζιντέντε μου
      αυτό που πήγε στραβά στο δικό μας έχει όνομα και λέγεται ΠΑΜΕ. Δηλαδή το έπνιξαν τα κόμματα, η νεολαία του ΚΚ κι οι Χρυσαυγίτες-μπάτσοι. Σοφά οι Τούρκοι αρνούνται πεσματικά κάθε κομματική υποστήριξη, όπως και τους Κούρδους που θέλησαν να προσφέρουν τη μακριά πείρα τους σε τέτοιους αγώνες.

      Όσο για το Τwitter μην το περιφρονείς. Είναι σπουδαίο εργαλείο

      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.