Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Το video που απαγορεύτηκε στη Γερμανία- για την Κρίση Χρέους



Η γερμανική κυβέρνηση εμπόδισε την προβολή αυτού του video ως "πολιτικά επιζήμιου", με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο  Πορτογάλος εμπνευστής του Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών και τέως υπουργός, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να το αποσύρει και πως είναι αποφασισμένος να το δείξει στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται. 


Σχετικά δείτε και τη συνέντευξη του Γερμανού Ιστορικού Οικονομολόγου Albrecht Ritschl στην οποία παραδέχεται πως "Η Γερμανία είναι ο αυτοκράτορας του χρέους: Υπολογίζοντας το μέγεθος της ζημιάς σε σχέση με την απόδοση της οικονομίας η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης χρέους του 20ου αιώνα -άν όχι της νεότερης οικονομικής ιστορίας." στο spiegel.de.


Χαρείτε το, αξίζει.






credits

Για τo βίντεο για την Πορτογαλία με ελληνικούς υπότιτλους σε υψηλή ανάλυση: Charis Argyropouloshttp://youtu.be/moej2V1a5SU
Σ΄εμένα ήρθε από το φίλο akrat



11 σχόλια:

  1. Το άσχημο με αυτά τα βίντεο είναι ότι δεν φτάνουν ποτέ στα σωστά μάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια λύπη έχω,
      γι αυτό το ανακυκλώνω αντί να συστήσω απ' ευθείας τον akrat που το έβαλε.
      Μήπως και...
      Το θέμα είναι να πάει στη Γερμανία όμως...

      Διαγραφή
  2. αχ, αυτοί οι Πορτογάλοι είναι πραγματικά ένας υπέροχος λαός και τους θαυμάζω. Ακόμα κι όταν κατακτούσαν, πριν μερικούς αιώνες, χώρες της Νότιας Αμερικής, δεν λεηλατούσαν και δεν κατέστρεφαν (τουλάχιστον όχι τόσο όσο άλλοι)....δυστυχώς το παράδειγμα της Πορτογαλίας είναι πολύ ειρηνικό για τα δικά μου γούστα και προτιμώ τη βία, όχι γιατί μ' αρέσει, αλλά γιατί είναι η μοναδική γλώσσα που μπορούν να καταλάβουν οι ένοχοι όλων των πολιτικών αποχρώσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με κανεις να χαμογελώ..
      (Ίσως να είναι το κρασί που πίνουν από παιδιά κι εκπολιτίζονται..)

      Διαγραφή
  3. Τουλάχιστον οι ίδιοι οι Πορτογάλλοι το είδαν.
    Στην Ελλάδα θα το απογόρευαν και δεν θα το βλέπαμε ούτε εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Οντως, το κλιπάκι είναι εξαιρετικό. Φυσικά και δεν μιλάμε για γειτονιά αρείων αγγέλων, με τη διαφορά ότι το μεγάλο χρέος αντισταθμίζεται (ακόμη) από τις παραγωγικές τους δυνατότητες, τις οποίες εμείς, οι νότιοι, δεν έχουμε. Και φυσικά όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Γερμανούς, έχουν λερωμένη τη φωλιά τους με πολιτικά σφάλματα που οδηγούν την Ευρώπη σε χάος. Το κυριώτερο είναι ότι έκαναν μιά Ευρώπη ενωμένη νομισματικά χωρίς αυτή να είναι ενωμένη και πολιτικά. Δεν πήραν παράδειγμα απ΄τις ΗΠΑ όπου αν δεν ήταν ο Λίνκολν να τις ενώσει σήμερα θα ήταν σκορποχώρι! Βέβαια το σημερινό πρόβλημα είναι η Κίνα που έχει αποβιομηχανίσει την Ευρώπη και Αμερική και κανένας κερατάς δεν βάζει ένα φρένο σ' αυτήν την ξέφρενη κούρσα! Και οι μεν Αμερικάνοι τυπώνουν δολλάρια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους, οι Ευρωπαίοι δανείζονται. Δεν θα πάει μακρυά αυτή η βαλίτσα και στο τέλος και οι κινέζοι δεν θα μπορούν να πουλήσουν τα φτηνά προϊόντα τους γιατί οι λαοί της δύσης θα έχουν φτωχύνει! Αν κρατούν ακόμη οι μεγάλες χώρες (Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία, κ.α.) είναι γιατί έχουν ακόμη μονοπωλιακές, τεχνολογίες, αλλά μέχρι πότε; 'Ηδη η Γαλλία πλησίασε κατά ένα βήμα το γκρεμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Το κυριώτερο είναι ότι έκαναν μιά Ευρώπη ενωμένη νομισματικά χωρίς αυτή να είναι ενωμένη και πολιτικά» λες και συμφωνώ. ΚΙ ακόμα κυριότερο είναι που μοιάζει τώρα αυτό να έγινε σκοπίμως..
    Καλό Σαββατόκυριακο Ευώνυμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δάφνη θα το βάλω κι εγώ το βίντεο..αύριο που θα κάνω ανάρτηση που θα έρθουν και φίλοι από άλλες χώρες να το δουν..βέβαια κάποιοι είναι Πορτογάλοι και θα το έχουν δει, αλλά καλό είναι να το δουν και οι υπόλοιποι..θα έχω το λινκ σε ξένο σάιτ...μη σου πω θα το βάλω κι απόψε..
    Ελπίζω να υπάρχει και με γερμανικούς υπότιτλους..
    Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέχνα το το τελευταίο..επειδή δεν είμαι μόνη μου το άκουγα πριν χωρίς ήχο..χαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.